maandag 8 januari 2018

Goudsbloem zaaien

Heeft u vragen of opmerkingen? Bekijk ons assortiment Bloemzaden Gratis verzenden vanaf € 150! Bedek het een klein beetje met aarde.


Zaaien kan je doen in maart, april, mei of juni als je dat jaar nog bloemen wilt. Als je goudsbloemen in de zomer of herfst zaait gaan ze het volgende voorjaar bloeien.

Goudsbloemen , oranje Zaaiperiode voor goudsbloemen. Ze bloeien dan gelijk in hetzelfde jaar. Zaaien in de herfst kan ook, dan zullen de planten de lente erna verschijnen.


Maar hoe kun je goudsbloemen nu het beste zaaien en de goudsbloem zaden oogsten? Deze blog helpt je op weg met een stappenplan. Ga met praktische tips aan de slag met het zaaien van jouw goudsbloem zaden!


De goudsbloem is een bijzondere en prachtige plant met goudgele tot oranje bloem om een fluwelen oranje hart.

Het wordt stilaan lente en dus tijd om één van onze favoriete groenten te zaaien : tomaten! De beste zaaiperiode is vanaf half maart tot half april. Te vroeg zaaien heeft weinig nut omdat er dan nog te weinig licht is, waardoor je zwakke en ziektegevoelige planten krijgt. Houd goudsbloemen niet te vochtig, anders bloeien ze minder goed. Na de eerste vorst sterven goudsbloemen af.


Dit kan je doen in maart – april als je dat jaar nog bloemen wilt. De laat gezaaide goudsbloem zal tot begin oktober bloeien. Bij het kweken van de goudsbloem is het belangrijk om de gaten te houden dat je de goudsbloem op een zonnige plek in de moestuin zaait. Om die reden kun je haar nog heel lang blijven zaaien. Mocht je haar zijn vergeten te zaaien in maart of pril, dan kun je dat zeker ook in mei of juni doen.


Het leuke daarvan is dat laat gezaaide planten dus ook laat bloeien. Algemeen wordt voorgesteld vanaf maart te zaaien , zelf heb ik de gewoonte om winterharde eenjarigen te zaaien op het ogenblik dat dat in de natuur ook gebeurt, dus zogauw het rijp is. Wanneer moet dat nu eigenlijk, en hoe? In de tuin zijn goudsbloemen mooi en gemakkelijk te verzorgen, maar zij zijn ook bekend als geneeskrachtige plant.


Door de gele en oranje kleuren vallen de bloemen nog meer op en geven ze net dat extra beetje charme aan de tuin. Voor de Leidse schooltuinen maakt de stichting BioVisie een serie instructiefilmpjes.

Dit kun je doen in maart, april, mei of juni. Het zaaien van de goudsbloem is heel simpel. Zorg dat de plant op een plekje staat waar veel zon komt.


Eén van de redenen hiervan is dat ze overvloedig zaad produceert en zich heel gemakkelijk uitzaait. Momenteel sieren de bloemblaadjes onze sla-mengeling in de winkel en staan ze nog uitbundig te bloeien in de tuin. Wil je zeker weten dat ze niet bespoten zijn, dan zaait je ze zelf tussen juni en augustus voor het jaar daarop. Uitgebloeide bloemen moet u regelmatig verwijderen.


Viooltjes zaaien zichzelf makkelijk uit, je komt ze soms op de raarste plekken tegen: Viooltje tussen de veldsla. Van goudsbloemen gebruik je de bloemblaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.