maandag 29 januari 2018

Pindakaas muizenval

Direct uit voorraad leverbaar. Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop. Ruim aanbod Insectenlampen. Vogelnetten, Verjagers en Pinnen! De beste keuze tegen lage prijzen!


Pindakaas kan bij zulke vallen inderdaad soms makkelijk eraf gesnoept worden, zeker als je er een flinke klodder op hebt zitten.

Het is dus altijd aan te raden om maar een heel klein beetje pindakaas te gebruiken. Plastic muizenvallen kunnen ook helpen, die zijn makkelijker op scherp te zetten en gaan bij minder kracht al af. Gebruik deze tips voor effectief gebruik van muizenvallen. Plaats een muizenval nooit in een open ruimte. Een muizenval kan het beste geplaatst worden langs een muur of wand.


Zet muizenvallen neer wanneer je de plekken hebt gevonden waar de muizen zich verstoppen. Zet de muizenvallen langs de muren of plinten. Door muizenvallen op die plekken neer te zetten is de kans groter dat je de muizen vangt.


In de praktijk worden de standaard lokaasjes gebruikt zoals kaas en pindakaas.

Ik hoor in de praktijk ook vaak dat er niets wordt gevangen met de geplaatste muizenval. Maak van muizen vangen met een muizenval een uitdaging en probeer slimmer te zijn dan. Muizenval effectief inzetten. Wanneer je last hebt van muizen in je tuin of huis dan is een muizenval een effectief middel om daar vanaf te komen. Er zijn verschillende soorten muizenvallen , namelijk de standaard muizenval waarin het dier klem komt te zitten.


Daarnaast zijn er ook diervriendelijke muizenvallen die werken als een lokdoos. De oplossing: de muizenval. De muizenval is, naast een van de meestgebruikte methodes, ook een van de simpelste manieren om muizen te bestrijden. De elektrische ratten en muizenval van Edialux zorgt voor een snelle en hygiënische dood van de rat of muis.


Wanneer er een dood dier in de val zit, zal de val het aangeven door een knipperend groen licht. De val is dan eenvoudig te legen. Het opzetten van de val is ook zeer eenvoudig. Breng wat lokaas (bijvoorbeeld pindakaas ) aan in het. Een ouderwetse houten muizenval klaarzetten voor actie is een hele klus opzich, helemaal als dit geen dagelijks werk is.


Hier een duidelijk instructie film over het klaar zetten van de houten muizenval. Deze film is gemaakt door Meijer IJzerwaren. Dit kan op verschillende manieren, maar de meeste muizenvallen gebruiken aas om de knaagdieren te lokken.


Het te gebruiken aas hangt af van de te vangen muizensoort.

Bij de huismuis is kaas en spek favoriet, maar ook chocola is zeer geliefd. Pindakaas werkt nog beter, beweren Amerikaanse muizenvallenverkopers. Pindakaas op de muizenval smeren Zo langzamerhand begon ik te denken dat dit wel een hele slimme muis moest zijn. Ik bedacht dat het aanlokkelijke geurtje van de val misschien niet werkte, en besmeurde de val daarom maar eens met pindakaas.


De pindakaas droogde op, en bleef gewoon liggen. Van de beste metalen muizenvallen die ik ooit had heb ik er nog ééntje, merk Mouse Trap, patent pended. Het bijzondere van dit type val is dat de hele bodemplaat als trigger dient en dus niet alleen een klepje waar aas op ligt, zoals bij de ordinaire muizenval. Het schijnt dat muizen sociale dieren zijn die dus zien wat er met hun soortgenootjes gebeurt.


Als er bijvoorbeeld eentje sterft door een snelwerkend gif, dan eten de andere muizen het niet meer. Misschien (ik was er niet bij) snappen de muizen nu dat als je vanuit een bepaalde hoek de pindakaas eet, dat je dan dood gaat. Leg een kleine hoeveelheid lokmiddel (bijvoorbeeld pindakaas ) in de muizenval. Dit kan op een veilige manier door aan de onderkant van de val het lokschaaltje tegen de klok in los te draaien (OPEN) en uit de val te halen.


Wil je beter resultaat dan zul je ook andere maatregelen moeten treffen. De klassieke muizenval is een ouderwetse houten muizenklem. Om de muizenval klaar te zetten, begin je met het pinnen van de lokaas aan het pinnetje. Kies voor een diervriendelijke muizenval Ben je een dierenliefhebber en wil je geen muizen doden bij het muizen bestrijden? Dan kun je een diervriendelijke muizenval plaatsen.


Leg een beetje pindakaas in de val, de muis zal erin lopen en de deur klapt achter hem dicht. Totdat iemand mij leerde hoe je deze dingen heel scherp moet zetten (wel oppassen voor je vingers). Het kust wat tijd en veel gedul maar als een val echt goed ingesteld staat en vol zit met pindakaas werkt het prima.


Toch is er bij ons weer een kat gekomen nadat er een muist gespot was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.