dinsdag 23 januari 2018

Honingkruid

In Nederland is de plant ook bekend als honingkruid. De verse bladeren hebben een wat bittere nasmaak. Stevia Rebaudiana of honingkruid ook stepa is een alternatief voor ongezonde suiker, kweek hem zelf in de tuin.


Bestel snel en eenvoudig alle producten voor in je tuin en huis. Bijvoorbeeld bloempotten, tuingereedschap of vogelhuisjes.

Stevia of stevia honingkruid wordt al vele jaren gebruikt als zoetstof in met name Zuid-Amerika en Japan. Is dit nu echt een gezonde zoetstof? Daarnaast is de Stevia het ook nog een decoratief plantje om te zien! De zoetstof die er van wordt gemaakt wordt inmiddels in veel landen over de wereld gebruikt. Honingkruid is puur natuur en de eerste natuurlijke zoetstof zonder calorieën!


Deze soort is een natuurlijke zoetstof en de blaadjes zijn op allerlei manieren te gebruiken. Stevia staat graag in normale tuingrond met voldoende zon.

Wat is stevia eigenlijk precies? Nou gewoon, een heel zoet plantje, tot wel 4x zo zoet als suiker. Het zoet komt uit de blaadjes van de plantje. Ik zou zelf Stevia niet heel snel in baksels gebruiken, met name omdat het effect totaal anders is dan van de andere suikervervangers. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder helpen.


Stevia rebaudiana wordt gebruikt als zoetmiddel en wordt bij ons als éénjarige gekweekt. Staat goed op een zonnige of licht beschaduwde plaats. Hoe meer zon des te zoeter de plant. De blaadjes van Stevia zijn caloriearm en zeer geschikt voor een diabeet.


Zaaien binnenshuis onder glas, niet te diep en even licht aandrukken. Het Stevia honingkruid in kruidenthee Indien je de suiker in je (kruiden)thee wil gebruiken kan je de verse blaadjes best klein versnipperen met een schaar of een peterselie roller Buiten het groeiseizoen van stevia (mei-oktober) kan je zelfgedroogde blaadjes verpulveren met een deegroller ,een kruidensnijder of in een blender. Stevia of honingplant moet men binnenshuis onder glas zaaien, niet te diep en even licht aandrukken. Niet teveel water geven i. Zodra hanteerbaar verplanten in potten of bakken en op een lichte plaats zetten.


Vroeg toppen voor een mooi bossig.

Deze plant is niet heel beken maar toch voor in de (moes)tuin een hele aanwist. De zoete bestanddelen van Stevia bevinden zich in de bladeren. Stevia wordt bijvoorbeeld gebruikt door diabetes patiënten. Extracten hiervan zijn wel meer dan 1x zoeter dan gewone suiker. Ik was meteen enthousiast, want over dat plantje is een heleboel te vertellen.


Ben jij op zoek naar kruidenzaden voor in je tuin of moestuin? Bekijk nu het ruime assortiment aan kruidenzaden op Plantenwinkel. Rebaudiana is als toevoeging aan de Latijnse naam gegeven omdat de onderzoeker Dr Rebaudi de effecten van stevia heeft bestudeerd. De plant kan tot een meter hoogworden.


De Stevia, ook wel honingkruid genoem is een subtropische, niet winterharde vaste plant. Het eetbare gedeelte is het blad: het is tot keer zoeter dan suiker. Steviaplanten worden tot 1centimeter groot, afhankelijk van de weersomstandigheden.


Stevia is een natuurlijk middel en levert geen kalorieen. Behalve voor het vertalen van woorden, kun je bij ons ook terecht voor synoniemen. Missouri Botanical Garden. Published on the internet. USDA, ARS, Germplasm Resources Information Network.


Department of Agriculture Agricultural Research Service. Hier wordt de plant door de oorspronkelijke bewoners al eeuwen gebruikt als natuurlijk zoetmiddel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.