donderdag 11 januari 2018

Prunus laurier caucasica

Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. Zuivere en Gezonde Natuurproducten bestellen! De grootste collectie laurier vind je hier! Laurier tegen de laagste prijzen.

Hierbij is het wel belangrijk om de haag in de beginperiode voldoende water te geven. Prunus laurocerasus Caucasica van eigen kwekerij. Elke laurier Caucasica in het assortiment van Haag-Heg is afkomstig van onze eigen kwekerij.


Prunus Caucasica ( laurier ) is een uitstekende wintergroene haagplant. De hagen van Prunus Rotundifolia worden breder. Het blad is spits en glanzend donkergroen van kleur.


Deze laurier is zeer winterhard en verdraagt ook. Deze plant kan maximaal meter hoog worden en wordt ook veel als dichte haag toegepast.

In pot of doorgroeikluit, dus zomer en winter te planten. Er zijn verschillende ziekten waar deze boom last van zou kunnen krijgen, maar in de praktijk treden ze zelden op. Informatie over het bestrijden van ziekten en plagen is te vinden op de site. Deze leiprunus laurier geeft in het voorjaar witte bloesem.


Deze boom kan op klei en zanderige grond geplaatst worden. Als de boom op schrale grond geplaatst wordt, is het wel belangrijk de grond na het planten bij te mesten. De prunus laurocerasus caucasica is ook te koop in de webshop van haagplanten. De informatie die u bij ons vindt kan zeker van pas komen als u op haagplanten.


De leilaurier is bij bomenkopen leverbaar in verschillende stamhoogten. Het is een sterke groeier die gemakkelijk een hoogte van meter kan halen. Gelukkig is de plant goed te snoeien en ook geschikt voor lagere hagen van meter hoogte. Groenblijvende leibooom, Prunus Laurocerasus Caucasica Leilaurier.


De snelgroeiende leilaurier is dan ook een zeer geliefde leiboom tegen inkijk in zomer en winter. In het voorjaar krijgt de leilaurier witte bloemen. Een groot verschil met de Rotundifolia is dat de Caucasica meer omhoog groeit, waardoor deze geschikter is voor smallere hagen.


Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis. De Leilaurier is geschikt voor vrijwel elke grondsoort, alleen heeft de boom wel een hekel aan een te vochtige bodem.

Alle groenblijvende leibomen kunnen in de jonge jaren last van de vorst hebben. Hij heeft een slankere vorm dan de Rotundifolia, en daardoor ook meer geschikt is voor de kleinere tuinen. Na de zomer moet hij nogmaals gesnoeid worden vanwege zijn snelle groei. Een tak wegknippen die in de weg zit kan ook altijd.


De glanzende groene bladeren zijn langwerpig en smal. Winterhard maar kan wel wat vorstschade oplopen. De meeste soorten lenen zich erg goed om een zichtdichte haag te maken die veel privacy biedt. Je moet dus wel zo’n twee keer per jaar met de snoeischaar aan de slag, in het voorjaar en in het najaar.


De laurierkers is een bijzonder sterk soort, en is winterhard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.