dinsdag 23 januari 2018

Zelf kruiden kweken

Of koop gewoon een zakje met zaadjes. Plant munt op koele, vochtige plaatsen. Zorg ervoor dat het kruid zonlicht heeft, maar het kruid gedijt ook goed op plaatsen in halfschaduw. Munt is een heel gemakkelijk kruid om zelf te kweken , omdat het de neiging heeft tot woekeren.


Dit kan je voorkomen door potten te gebruiken.

Wat is er nou leuker dan kruiden kweken in je eigen kruidentuin. En óók nog eens erg handig, want je hebt je favoriete tuinkruiden altijd bij de hand. Begin zelf met kruiden kweken en laat de heerlijke geuren in je tuin de doorslag geven! Maar welke kruidensoorten kun je binnen kweken ? HOE KWEEK IK ZELF KRUIDEN.


Er is weinig wat een mens meer voldoening geeft , als je eigen kruiden kweken. Een rij mooie bakken naast elkaar met verse, groene mooie kruiden. Kweek zelf kruiden in je eigen kruidentuin.

Geurige kruiden kan je makkelijk zelf kweken in je kruidentuin of in potten op je terras of balkon. Je hebt er écht niet veel plaats voor nodig en kruiden stellen geen hoge eisen wat standplaats en onderhoud betreft. Je kan de kruiden zelf zaaien of je kan meteen van start gaan met kruidenplantjes. Je eigen kruiden kweken binnenshuis zonder moeite? De producten uit ons assortiment zijn voorzien van duurzame LED-verlichting en hebben geen aarde nodig.


Je kunt hierdoor op een verantwoorde en schone manier je eigen kruiden en groenten kweken. Eigen kruiden zijn niet alleen lekker, maar zien er ook mooi en aantrekkelijk uit. Denk bijvoorbeeld aan een basispakket van tijm, rozemarijn, oregano en munt. Tijm is een klein wintergroen struikje waar kleine lila tot witte bloemetjes aan komen.


Het telen van kruiden vraagt geen moeilijke kennis of overdreven handigheid. Veel heb je er niet voor nodig en het feit dat u op dit moment deze pagina leest over “starten met kweken van kruiden ” komt wellicht doordat u graag zou starten met een kruidentuintje. Als je kruiden dicht bij het huis wilt kweken is het soms handig om ze buiten op de vensterbank te zetten.


Je kunt ze dan goed in de gaten houden, vooral als het een keukenraam betreft. Kruiden buiten op de vensterbank. Dit werkt het best met een vensterbank in de keuken die op het zuiden is gericht.


Verbeteren van de leefbaarheid van de locaties met indoor greening. In dit artikel delen wij een aantal praktische tips voor het kweken van kruiden en delen we drie soorten kruiden die niet alleen erg lekker, maar ook makkelijk zijn om te kweken.

Draai in een handomdraai heerlijke gerechten in elkaar met zelfgekweekte kruiden. We laten je zien hoe je diverse kruiden eenvoudig kunt zaaien en oogsten je eigen moestuin. Dit wordt werkelijkheid in slechts eenvoudige stappen. Ze zijn decoratief, geuren heerlijk en het is fantastisch om zelf verse kruiden te kweken en te plukken voor in de keuken.


Het is een uitdaging om voor allerlei gerechten te zoeken naar bijzondere, misschien wel ongebruikelijke combinaties. Als je het nog langer laat groeien krijg je veel meer verse kruiden om te oogsten en de plant leeft ook langer. Zo kweek je kruiden in een pot in huis. Het zelf kweken van kruiden is een hele leuke en zeer waardevolle bezigheid. Zo heb je een compleet kruidentuintje in je keuken voor ongeveer tien euro, exclusief de potten uiteraard.


Wanneer je dat vergelijkt met het kweken van groente, dan is het kweken van kruiden veel goedkoper en ook nog veel eenvoudiger. Wil je kruiden kweken in eigen tuin, dan kun je zelf kruiden zaaien of kant-en-klare planten kopen. Waar je ook voor kiest, zelf kruiden kweken kan iedereen!


U wilt zelf groenten en kruiden kweken ? Op de site van Allégrow vindt u alle informatie die u nodig hebt. We geven tips over wat u wanneer kan planten en oogsten, en welke verzorging de planten vragen. Met de kwalitatieve groentenplanten en kruiden van Allégrow maakt u meteen een goede start.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.