woensdag 24 januari 2018

Ph verhogen

Voor een optimale groei, ontwikkeling van nuttige micro-organismen en oplosbaarheid van plantenvoeding ligt de ideale pH -waarde tussen en 7. Het verhogen van de pH -waarde kan door het toevoegen van kalk aan de bodem. De hoeveelheid kalk die nodig is voor het verhogen van de pH -waarde is afhankelijk van de grondsoort. De ideale pH -waarde voor een zwembad ligt tussen de en 8. De kleur van het teststrookje is misschien het geel van een banaan.

Volgens het productstrookje betekent dit dat de pH is. Je moet de pH dus verhogen met minimaal en maximaal 6. Verhogen we het COgehalte dan gaat de weegschaal links omlaag. De pH wijzer gaat richting de 5. Meer CObetekent dus een lagere pH. Een hogere KH betekent dus een hogere pH.


H is te laag: Het eenvoudigst is om kalk bij te voegen. Je kan (bio) vijverkalk kopen bij de handelaar.

Een veel gebruikte kalkvorm is ook zeewierkalk. Nog een goed idee: voeg oesterschelpen toe aan je water. PH plus voor het verhogen van de pH waarde. Ph plus verhoogt de ph waarde. Afhankelijk van de hardheid van het water moet je doseren.


Wij adviseren om tussen de 4-gram per mte verhogen. Het blijft belangrijk om ook naar het gebruik van pH plus uw pH waarde te blijven controleren. Bij grassen is een hoge pH -waarde minder bezwaarlijk. Om te verzuren kan turf gebruikt worden of verzurende kunstmeststoffen.


Indien de pH -waarde van de urine zeer hoog (meer dan 8) en bevat die bovendien nitriet (dat gewoonlijk niet wordt teruggevonden in de urine), dan wijsr dat op een bacteriƫle infectie van de urinewegen. Ik kamp al tijden met een te lage ph waarde van 4. Recent de hele bak zelfs helemaal leeggehaald en opnieuw gevuld op aanraden van iemand van de qauariumspeciaalzaal Heevis Eindhoven. De COin de vijver moet hier het werk doen. Als de GH- en KH-waarde op het juiste niveau gehouden worden, zal ook de pH -waarde zich netjes gedragen.


Als het kraanwater inderdaad zo’n lage pH heeft, pH =is de absolute ondergrens die toegestaan is volgens het waterbesluit, dan zou je voor een permanente kalk voorraad kunnen zorgen in je vijver door b. Heb je zuivere soda in huis dan kan je daarmee ook je pH wat verhogen.

Verhogen met basisch water of pH plus. Een pH waarde van is zeer zuur, is het tegenovergestelde. Alles wat je eet en drinkt heeft een positieve of negatieve invloed op je pH. Natriumcarbonaat is Na2CO Natriumcarbonaat decahydraat is Na2CO3.


Sommige voedingsmiddelen verhogen de zuurwaarden in je lichaam, terwijl andere het juist alkaliseren. Over het algemeen zorgen dierlijke en zuivelproducten ervoor dat je pH omhoog gaat. Zoals eerder reeds aangehaal te grote afwijkingen leiden tot verhoogde kost, ongemak voor de zwemmers, en misschien zelfs kostelijke reparaties op lange termijn!


Een pH kleiner dan betekent dat de oplossing zuur is, hoe lager hoe zuurder. Dus dat betekent dat hoe lager de pH is, hoe hoger de concentratie hydroxonium-ionen in de oplossing is. Een pH groter dan wil zeggen dat de oplossing basisch is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.