vrijdag 10 januari 2020

Leibomen groenblijvend red robin

Online Leibomen bestellen en tot in de tuin laten. Goedkoopste bezorging in NL. Diverse soorten en maten Coniferen. Ook heel geschikt voor hagen. Levering uiterlijk binnen dagen. Groenblijvende planten va € I.

In het voorjaar loopt hij uit met rode uitlopers. Een leiphotinia is vorstgevoelig. Snoeien is raadzaam om dit in het vroege voorjaar, na de vorstperiode te doen. Zo beperkt u eventuele vorstschade.


Leiphotinia is een bladhoudende, groenblijvende leiboom. Vaak is de koude wind met vrieskou lastiger voor de leiphotinia. Advies is om bij strengere winters om de bomen in te pakken.


Robin zijn winterhard tot -graden.

De leiglansmispel is een leiboom met kleinere groene bladeren met in het voorjaar prachtig rode scheuten. Naast deze soorten hebben we nog een aantal andere soorten winterharde, groenblijvende leibomen op voorraad. Nederlandse naaGlansmispel.


Photinia fraseri Red Robin. Op zoek naar een photinia fraseri red robin groenblijvende leiboom. Vooral in het voorjaar als de leiboom met vuurrood blad uitloopt is het een prachtig gezicht. De Glansmispel leibomen die Directplant levert hebben al een mooi vol leirek doordat de bomen al zijn voorgeleid.


U moet er dus rekening mee houden dat deze soorten wat gevoelig zijn voor vorst en in ons klimaat niet zo snel groeien. Ze worden toegepast om jaarrond voor privacy te zorgen. We kunnen deze verdelen in een aantal loofbomen en naaldbomen. Het wintergroene blad van deze leiboom is leerachtig en glanzend en in het voorjaar loopt het helder bruinrood uit.


In Nederland hebben we in feite maar een aantal leiboom soorten die groenblijvend zijn, dit zijn de Quercus ilex 'Steeneik' (afbeelding rechts). In de winter kan vorstschade optreden. Hij is de laatste jaren erg populair.


De bloeitijd is mei, juni en juli. Het leirek bestaat uit een ijzeren frame wat al goed begroeid is. Deze stamhoogtes wordt weinig gekweekt.

Zie onderstaand productoverzicht voor het standaard assortiment aan groenblijvende (wintergroene) leibomen. Koppel dat aan de groenblijvende bladeren in de winter en je hebt met deze heester een doorlopend kleurenspel in je tuin. Voor een winterharde groenblijvende (wintergroene) boom moet u dan ook bij de Specialist in groenblijvende bomen zijn! Met de aanplantservice weet u zeker dat de leiboom op de juiste plek staat. Onze hoveniers weten precies op welke manier ze leibomen moeten plaatsen, zodat u lang geniet van uw boom.


Wij plaatsen leibomen als de plaats waar de boom geplaatst moet worden voldoet aan de volgende voorwaarden: De plaats heeft een waterdoorlatende ondergrond. De Osmanthus of schijnhulst is een prachtige sterke groenblijvende leiboom door ons geselecteerd als geschikte boom voor fijne toepassingen. Tegenwoordig is hij een klasieker geworden in meer verfijnde tuinarchitectuur.


Deze heeft een mooi blad en draagt witte bloemen die heel lekker ruiken. Wij bieden deze leiboom aan in vele maten en vormen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.