vrijdag 17 januari 2020

Te veel chloor in zwembad

Zeer compleet assortiment zwembadchloor. Chloortabletten voor zwembad én jaccuzzi shop je eenvoudig op beslist. Interline Mini tabs gr chloortabletten desinfectie middel voor zwembadwater. Als je denkt dat er te veel chloor in het water zit omdat je ogen branden, let dan op dat er ook andere oorzaken kunnen zijn.


Voordat je het chloorgehalte van je zwembad gaat behandelen is het goed een watertest te doen om het chloorgehalte te controleren.

Je ziet het aan je waterrekening als je het zwembad helemaal opnieuw hebt moeten vullen. Door verschillende omstandigheden kan het zijn dat je last krijgt van te veel chloor in je zwembad. Voor alle duidelijkhei chloor is onmisbaar voor het bestrijden van bacteriën en algen. Chloor als er organische verontreinigingen in het water zijn zoals zonnecrème, huidvetten, oliën en urine gaat ook chloor dit bestrijden.


Hun ademhaling is dieper en krachtiger dan die van recreatieve zwemmers. Ze ademen meer lucht in en krijgen ook grotere hoeveelheden chloorproducten binnen. De longfgunctie van zwemmers neemt af wanneer ze zwemmen in zwembaden die chloor gebruiken als desinfectiemiddel.

Veel wedstrijdzwemmers hebben te kampen met astma-achtige klachten. Te veel chloor in het zwembad. Soms kan het gebeuren dat je te veel chloor toevoegt in het zwembad. Om de chloorwaarde te laten zakken, dien je eigenlijk weinig te doen. Laat je rolluik of zwembadafdekking open liggen en de chloor zal vanzelf zakken door de UV-stralen van de zon.


Na 24u zal de te hoge chloorwaarde reeds fel gezakt zijn. Kortote veel chloor kan zorgen voor ademhalingsproblemen, geirriteerde slijmvliezen en ogen en eventueel huidproblemen. Maar houdt er rekening mee dat af en toe badderen in water met teveel chloor wel kan.


Hoeveel chloor mag je bad hebben? Laten we eerst ingaan op de volgende drie begrippen: de totale, de vrije en de gebonden chloorwaarde. De totale chloorwaarde geeft de hoeveelheid chloor van het water weer, maar zegt niets over de werking ervan. Zwembad chloor toevoegen aan het zwembad.


Chloor ontsmet het water, zo wordt alles weer lekker schoon. Het is wel belangrijk dat er niet te veel chloor in het zwembadwater zit. Al er te veel chloor in het water zit, krijg je last van bijvoorbeeld je ogen.


Ik ben zelf zwembadtechnieker van een groot gemeentelijk zwembad ,en ken ook veel trucjes om problemen met de waterkwaliteit op te lossen.

Ik wil graag mijn ervaring hier samen met jullie delen. Wij adviseren er rekening mee te houden geen zwembad chloor toe te voegen voordat u gaat zwemmen en de chloordrijver uit het water te verwijderen tijdens het zwemmen. Ontdek ons ruime assortiment!


Wij adviseren het niet om een zwembad zonder chloor neer te zetten. Niet expres natuurlijk, maar omdat er veel verschillende mensen in een zwembad zwemmen, zit er ook chloor in het water. Het probleem hiermee is dat bacteriën vrij spel krijgen. Het gaat een paar dagen goe maar daarna gaat u merken dat de wanden en bodem gladder worden en dat er een soort vlies over het water komt.


Chloor (= vrij actief chloor ) Om het water van je zwembad of spa gezond te houden, moet je chemische producten toevoegen. Tot op heden is chloor daarvan het meest gebruikte en in openbare zwembaden het enige toegelaten. De chloor in het water die je moet meten is de vrije chloor. Die zorgt voor oxidatie en desinfectie.


Het is verstandig de chloorwaarde rond de a mg per liter te handhaven. Veel hoger heeft geen zin omdat er dan te veel chloor zal verdampen en dat is natuurlijk zonde. Een te lage chloorwaarde kan er voor zorgen dat het zwembad te snel zonder chloor komt te zitten, met alle vervelende gevolgen van dien (denk aan algengroei).


Meten is weten: wees voorzichtig met chloor. Om je Intex zwembad helder en schoon te houden zijn chloortabletten vaak onmisbaar. Echter moet je hier niet te simpel over denken. Bij de toevoeging van chloor moet je altijd meten om een voldoende chloorgehalte te halen.


Waterpret loopt uit op drama na te veel chloor in zwembad. Doordat er te veel chloor in het water van het Rivièrabad zat, kwamen er dampen vrij. Het is niet moeilijk en het kost niet veel tijd om het chloorgehalte in een zwembad te verlagen.


Volg deze stappen en je bent zo klaar. Omdat het chloor vervolgens weer kan worden omgezet naar zout blijft het een gesloten systeem zodat je maar eenmalig zout hoeft toe te voegen. Een zwempartijtje in Spijkenisse is voor ongeveer 3mensen, voornamelijk kinderen, uitgelopen op een fiasco. Wat je moet weten over chloor als desinfectiemiddel voor zwembaden.


We zijn pas terug van vakantie en de man die het zwembad ging onderhouden had de filter afgezet. Nu was het water zo groen als gras en hebben wij er vloeibare chloor ingedaan. Hoe krijgen wij dat er zo vlug mogelijk uit. Het bad is meter doorsnee.


Een vrij standaard bad dus en overal te koop. Maar elk jaar gaat het bij ons met badjes mis met het chloor : te weinig, zodat het groen wordt, of te veel , zodat het wit wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.