donderdag 9 januari 2020

Sumak jumbo

Bekijk nu ons uitgebreide assortiment Jumbo. Voor 23:bestel is morgen thuis! Vooraf, achteraf of gespreid. Ervaar het gemak van Wehkamp. Euroma sumak is 1 puur en afkomstig uit Turkije.


Het is een kleine, gedroogde, paarsrode bes van de sumakstruik.

Heerlijk om toe te voegen in Oosterse gerechten en marinades, ook erg lekker in dressings en dips. Tahin(i) is een heerlijke sesampasta die bovendien, naast kikkererwten, de basis vormt voor hummus. Je maakt het zelf (hier lees je hoe wij dat deden) of je koopt het kant-en-klaar, inmiddels te vinden bij Albert Heijn, Jumbo , elke Turkse of Marokkaanse winkel en bij natuurvoedingswinkels als Ekoplaza. De combinatie – de zure basissmaak met een licht fris aroma – maakt sumak een bijzondere specerij. Dit artikel is verkrijgbaar bij: Albert Heijn, Jumbo.


Koop je sumak vandaag nog voor 15:uur dan heb je morgen sumak in huis. Heb je vragen over sumak of over andere kruiden en specerijen? Neem dan contact met ons op.


Wij helpen je graag verder met al je vragen over sumak en onze andere producten.

Je sumak wordt zorgvuldig verpakt en netjes verzonden. Vergelijkbare zoekopdrachten voor sumak kopen. Resultaten van zoekmachines! Maar je kunt sumak ook los gebruiken. Door de frisse smaak vind ik het heerlijk om het over geroosterde pompoen te strooien.


Eigenlijk alles wat wel een frisse touch kan gebruiken is geschikt voor sumak. Het geeft een frisse en scherpe citroenachtige smaak aan gerechten. Veel toeristen zijn na hun vakantie maandenlang op zoek naar dit fantastische kruid. Toen wij in december in Nederland waren zag ik bij een bezoekje aan de Jumbo – kruidenmengsels van Jonnie Boer staan. Wat is sumak en waar gebruik ik het voor?


De sumak (Rhus coriaria) is een struik uit de pruikenboomfamilie (Anacardiaceae). De soort wordt ongeveer meter hoog en heeft geveerde bladeren. De sumak groeit in het wild op droge, rotsige grond in het Middellandse Zeegebied.


De boom heeft geveerde bladeren, de vrucht wordt gedroog gemalen en als specerij gebruikt. U gram sumak kopen bij De Kruidenkoning. Sumak , met een zoutzurig smaak. Er zijn winkels gevonden en de laagste prijs is € 99. Als de kip klaar is, bestrooi je hem ruim met sumak.


Leg het vlees op een opengevouwen platbrood en garneer met een aantal pepertjes.

Schep er een flinke dot mayonaise bij en strooi er nog wat koriander overheen. Geef de rest van de mayonaise en eventueel extra pepertjes er apart bij. Wij zijn er echt aan verslaafd geraakt! Het hoofdbestanddeel van dit specerijenmengsel bestaat uit gedroogde tijm en oregano.


Verder kan je er onder andere marjoraan, munt, salie en bonenkruid in aantreffen evenals geroosterd sesamzaa sumac ( sumak ) en zout. In Jordanië bevat de za’atar doorgaans een vrij grote hoeveelheid sumak (sumac) , waardoor het mengsel een rode kleur krijgt. Het geeft een frisse en scherpe citroenachtige.


In combinatie met andere kruiden brengt sumak diepgang. Het basisingrediënt van za’atar is een soort wilde oregano met de smaak van tijm én oregano. Na het drogen van de kruiden wordt het fijngemalen en vermengd met sumak (gedroogde zure besjes) en sesamzaad.


Za’atar is trouwens niet alleen de naam van de kruidenmix maar ook van het kruid zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.