woensdag 29 januari 2020

Stenen trap

Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. See more ideas about Concrete steps, Porch steps and Concrete stairs. De trap zal ongetwijfeld aan het bouwbesluit voldoen, daar ben ik niet zo bang voor. Een natuursteen vergt bijna geen onderhoud en is zeer slijtvast.


Dus is het een ideaal materiaal om traptreden van te maken. Ook zijn uitstekende weersbestendigheid maakt hem een aanrader voor een buitentrap.

Natuursteen is zeer slijtvast maar kan na verloop van tijd wel wat donkerder worden op de plaatsen waar de trap het meest betreden wordt. Stenen tegels kunnen eventueel ook voor de afwerking van een trap in beton gebruikt worden maar dan dienen deze wel minstens drie mm dik zijn. Het geheel aan tegels en voegen kan wel wat druk overkomen. In elke inspiratietuin worden combinaties van diverse soorten sierbestrating (bijvoorbeeld oud gebakken klinkers, nieuw gebakken stenen , natuursteen, beton) en toebehoren, maar ook tuinaccessoires zoals tuinmeubelen, tuinhout, tuinhuizen en overkappingen getoond.


Een betonnen trap plaatsen in huis, kantoor, openbaar gebouw, industriebouw. Nood aan een trap in beton op maat? Ontdek hier alles over betontrappen.


Bij de plaatsing van een betontrap kan je kiezen uit een préfab betontrap of een ter plaatse gestorte betontrap.

Er bestaan tal van soorten betontrappen, in elke vorm en stijl. Het wordt in ieder geval altijd aangeraden om twee spanbanden onder de stenen te plaatsen. Hou er bovendien bij het gebruik van betonnen traptreden ook rekening mee dat een trap over een zogenaamde op- en aantrede beschikt.


Door de dikte kunt u een terras heel gemakkelijk over laten gaan in een trap. Het Huis met de Stenen Trappen is een monumentaal herenhuis, gelegen aan Neerstraat te Roermond. De trap kan worden gevoegd als de metselspecie helemaal hard is.


Dit kan wel een week duren, ook de stenen moeten helemaal droog zijn. Gebruik speciale voegspecie die vrij droog mag zijn. Met een heel smal troffeltje (voegspijker) kan de voegspecie tussen de stenen worden aangebracht en aangedrukt. De halve zijde van trap wordt het dichts bij de speler gezet.


Trappen kunnen goed of onderste boven worden geplaatst: Kijken naar de bovenkant of de onderste helft van een blok plaatst de trap goed. Een klauterrots, die functioneert als trap , voor een heuvel van 1m hoog. De combinatie van verschillende stenen maakt het een vrolijk geheel.


Later schaften de zusters ook de omringende panden aan om kinderen op te kunnen vangen. De Steenen Trappen wordt “weeshuis” genoem al waren niet alle kinderen die in en rond De Steenen Trappen opgevangen werden wezen. Koop en verkoop stenen trap eenvoudig op Marktplaats.


Lokale aanbiedingen - Ga ervoor!

In plaats van je trap volledig te vervangen, kan je er ook voor kiezen om je stenen trap te renoveren. Een stenen trap renoveren met hout, leer of staal. Voor de renovatie van je stenen trap zijn er verschillende mogelijkheden. De meest gebruikte methode is renoveren met hout.


In dat geval worden er houten overzettredes over je stenen of. Er kan gekozen worden voor het bekleden van een betonnen of stalen constructie met losse treden en stootborden, of voor massieve traptreden in zowel rechte als (half)ronde vormen. Als laatste heb ik een strook mortel langs de buitenkant van de boordstenen geplakt, zodanig dat de folie en beschermdoek rechtop tegen de stenen staan. Op die manier heb ik een waterdicht vijver tot aan de bovenrand van de stenen.


Vervolgens beschermdoek en folie afknippen tot net onder de steenran en de gleuf opvullen met aarde. De kloosterlingen bouwden stenen kloosters en later kwamen er ook stenen burchten. In de beide soorten bouwwerken waren soms torens nodig ter verdediging, in die torens werden dan stenen spiltrappen gebouwd.


Deze trappen maakten echter onderdeel uit van de muren van de toren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.