dinsdag 14 januari 2020

Lelietje van dalen

Het is onze exclusieve nieuwe collectie kleding en accessoires. Ontdek onze iconische schoenen, kleding en meer online. Voor 22:bestel morgen in huis! Shop bij de grootste online sportwinkel van Nederland. Dé webshop voor topmerken.


Voor jouw nieuwe paar stappers hoef je de deur niet uit!

Klik en shop eenvoudig bij OTTO! Vans schoenen bestellen bij OTTO. In de grond bevindt zich een kruipende wortelstok. Ook de bloem krijgt giftige bessen.


Echter, de planten kunnen ook best wat zon hebben, mits de bodem maar consequent vochtig wordt gehouden. Koop nu de Lelietje der dalen (Convallaria majalis) v. Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis afhaalpunten. Veel mensen vinden de bloemengeur van het lelietje-van-dalen , Convallaria majalis, een van de heerlijkste geuren die de natuur heeft voortgebracht.


Zuiverwitte parfumbloemetjes die ons wakker schudden voor de zomer.

Uit de fijne klokjes van het lelietje-van-dalen komt geen gelui maar een heerlijke zoete geur. Waarschijnlijk wil ze ons vertellen dat de zomer voor de deur staat. En dat we moeten gaan genieten. Het zijn bossen die tot de meest soortenrijke typen horen. Lelietje-van-dalen komt in Nederland en België voor in loofbossen met een vochtige en matig voedselrijke bodem.


Ook vinden we de soort wel in duinvalleien, waar de vegetatie de neiging heeft zich naar een bos te ontwikkelen. Wij garanderen topkwaliteit, lage prijzen en snelle levering. Lelietje van Dalen kopen doe je voordelig bij Bloembollenkopen.


De steel van het ene blad omsluit die van het andere blad en heeft aan de voet groene of paarse schubben. Een rechtopstaande, gevulde, driekantige bloeistengel. Het grootste Outdoor assortiment van Nederland. Gratis verzending vanaf €25.


Met winkels in Nederland is Bever altijd dichtbij! Staat jouw favoriet erbij? Op de eerste dag in mei geven de fransen elkaar kleine boeketjes van lelietjes van dalen , oftewel muguet zoals dat in Frankrijk heet, als een geluksbrenger en een aandenken aan een koninklijk gebaar dat traditie is geworden. Van nature groeit lelietje-van-dalen vooral in de halfschaduw in loofbos op een eerder droge, tamelijk zure leem- of zandbodem. Doorgaans groeit de plant er in grote aantallen op niet al te rijke, eerder stikstofarme gronden.


In tal van landgoederen, parken en tuinen werd de soort omwille van de geur van de bloemen ooit aangeplant.

Ook op internet komen beide voor, lelietje-van-dalen wat vaker dan lelietje -der- dalen. Het Lelietje-van-Dalen is een eeuwenoud plantje wat van nature voorkomt in gematigde klimaten. Hij doet het graag op schaduwrijke plaatsen. De een zegt lelietje -der- dalen en de ander zegt lelietje-van-dalen.


In verschillende woordenboeken en op internet worden beide gebruikt. Vroeger was de Latijnse naam Lillium convallium, wat in het Nederlands vertaalt betekent: lelietje -der- dalen. Let op met het vaaswater waarin deze bloemen staan. Het gebeurt regelmatig dat kinderen accidenteel van het giftige vaaswater drinken.


In de tuin bevinden zich naast het lelietje van dalen ook veel andere giftige planten zoals de gouden regen, klimop, aronskelken, riddersporen, monnikskap,. Zit er niet mee in deze op de compost te gooien. Het lelietje-van-dalen staat het liefst in half schaduw, bijvoorbeeld onder een boom.


Hoe meer zon de plant krijgt, hoe meer water hij nodig heeft. Slakken zijn helaas dol op het lelietje-van-dalen , maar hebben een hekel aan knoflook. Stop een paar teentjes oppervlakkig rond de plant in de aarde om slakken weg te houden.


Hoewel het lelietje-van-dalen niet zo gevoelig is voor plaaginsecten, kunnen er toch bladluizen, spint en taxuskevers in huishouden. Zodra de bladeren zich in het voorjaar goed en wel ontvouwd hebben, is het verstandig de onderkanten even na te kijken op luizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.