donderdag 28 juni 2018

Bol acacia boom

Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek. Bekijk ons assortiment online.


Als de boom ouder wordt zal de bol wordt groter worden en de stam dikker, de stam wordt niet hoger. De volwassen planthoogte geeft aan hoe hoog de plant uiteindelijk kan worden. Onze oude bolacacia van 2m hoog (alleen stam) is dood.

Om problemen te voorkomen is het belangrijk dat de grond waarin de bomen geplaatst worden een goede afwatering heeft zodat de grond niet te nat is. Het is verstandig goede potgrond te gebruiken en de boom op de juiste diepte te plaatsen. De bolacacia heeft fijn geveerd blad en groeit in een mooie bolvorm. Mag regelmatig geknot worden, maar sla af en toe een jaar over, dat is beter voor de boom. De stam zal niet of nog heel minimaal groeien in de hoogte.


De bol acacia is een kleine boom met een ronde kroon tot maximaal – m hoog en breed. De acacia moet wel jaarlijks gesnoeid worden om de kroon compact te houden. De bomen groeien, indien niet gesnoei uit tot een brede parasolvormige boom maar bijna alle eigenaars gaan hun bomen elk jaar terug snoeien, zeg maar knotten.


Het is een gekende klein blijvende boom met bolronde kroon en ongedoornde takken.

Op vele plaatsen knipt men ieder jaar de takken tot op de voet af, waardoor de boom zeer klein te. Plaats de boom met kluit zodanig dat deze op dezelfde diepte staat als op de kwekerij, zet hem nooit dieper dat gaat veel vaker mis als goed. Door dit jaarlijks te doen houdt je de boom tamelijk klein en compact.


Foto lang gesnoeide bolacacia. Zoals eerder aangehaald is snoeien eigenlijk dus niet echt nodig. Oudere bomen krijgen soms vergroeiingen op de stam. Een zeer geschikte boom voor de kleine tuin, met fris groen blad in de hele zomer.


Deze boompaal zorgt er voor dat de boom niet omwaait met harde wind. Door aanplantgrond en tuinturf te mengen met de bestaande grond word er voor gezorgd dat de bolacacia makkelijker aanslaat. Bomen in pot zijn het hele jaar leverbaar. De bol Acacia is niet weg te denken in de Nederlandse tuin.


Een bescheiden boom die vrijwel geen last krijgt van ziektes of plagen. Voordelen van de bol acacia. Deze boom is uniek door zijn prachtige en intens groen geveerde bladeren.


De boom wordt dan ook veel geplant rond de Middellandse zee, omdat hij droogte en hitte zeer goed kan verdragen en graag op een zonnige plek staat. Deze boom met een mooie compacte groei is winterhard en is geënt op een stam, zodat hij in verschillende hoogtematen verkrijgbaar is. Een bolacacia kan goed aangeplant worden in een kleine tuin want hij neemt niet veel ruimte in beslag.


Als je deze boom regelmatig snoeit, dan zal de omvang van de kroon niet breder worden dan meter.

In mei verschijnt het jonge blad aan doornloze takken. De plantafstand en stamhoogte van de bolacacia. Umbraculifera heeft geen doorntjes. Het beste kunt u de bolacacia minimaal meter uit elkaar planten.


De stamhoogte die u kiest is afhankelijk wat het doel van de boom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.