vrijdag 22 juni 2018

Laurier stekken

Laurier stekken

Zuivere en Gezonde Natuurproducten bestellen! De grootste collectie laurier vind je hier! Laurier tegen de laagste prijzen. Verwijder alle bladeren behalve de bovenste.


Laurier stekken

Omdat houtige stekken genomen worden als de plant in rust is, kun je het beste wat stekpoeder gebruiken! Bundel de stekken van dezelfde soort met elastiekjes en houdt de bovenkant gelijk! De gebundelde stekken worden tot de helft of tweederde in de grond ingekuil ze er een etiket bij en laat ze verder in de winter met rust.


De zomer is een prima tijd om je laurier te vermeerderen. Neem een mooie topscheut (met vijf of zeven blaadjes), die je net onder een oog (een verdikking) schuin afsnijdt. Doop de stek even in het stekpoeder, tik het teveel af en plant hem in een potje met speciale stekgrond. Gebruik een schoon mes (of snoeischaar).


Laurier stekken

Stekken Ook het stekken van laurier is lastig. Belangrijk is een relatief hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid. Trek er een plastic zakje overheen zodat het lekker vochtig blijft. Eerst en vooral: ik maak alleen stekjes als ik het moederstruikje snoei, om een compact struikje te krijgen, zonder rare lange takken.


De tijd in het jaar en de grootte (kleinte?) van de stekken is dan vast niet optimaal. En stekpoeder heb ik nog steeds niet. Wel heb ik de steeltjes wat afgekrabd. Ik zou graag eens willen trachten laurier te vermeerderen. Kan er me iemand melden wanneer je dit het best doet en op welke wijze te best te werk gaat.


Laurier stekken

Of een link naar een site waar je deze informatie kan vinden is ook prima. Zet de stekken in een koude bak met gelijke volumedelen turfmolm en zand. Het ondereinde kan je eventueel doppen in een wortelgroeimiddel zoals Rhizopon.


Zet het jaar daarop in mei de gewortelde stekken op een bedje en breng ze in oktober of in maart van het jaar daarop over naar de plaats van bestemming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.