maandag 18 juni 2018

Beuk bemesten

Kies uit 1producten vanaf € 1785. Topkwaliteit Beuken in Pot voor vaste lage prijzen. Bestel nu eenvoudig online. Vind bij Budgetplant de mooiste Beuken. Vergelijk hagen op Beslist.

Bemest de beukenhaag minimaal keer per jaar, of verdeel het in keer. Toch zijn beukenhagen heel gewoon. We zien de beuk in veel tuinen, maar ook veel in het openbaar groen.


Omdat beuken inheems zijn in ons klimaat, groeien ze prima zonder veel extra verzorgin. De beukenhaag heeft veel goede eigenschappen. Van alle haagplanten wordt van de beuk gezegt dat de plant het gevoeligst is voor verplanten.


Vooral na het verplanten kan de beuk het zwaar hebben. Een van de oorzaken is dat er vaak geplant wordt met blote wortels die gevoelig zijn voor wind en zon.

Goede voeding bij het planten kan de beuk helpen aan een goede start. Let bij het geven op de NPK verhouding. Stikstof (N) en Fosfaat (P) zijn in kleine hoeveelheden van. Haagplanten staan altijd dicht bij elkaar en onttrekken dus veel voedingsstoffen aan de grond. Door een beukenhaag keer per jaar te bemesten met een speciale hagenmeststof houd je hem gezond en mooi groen.


Wij verzorgen het onderhoud van jouw tuin op deskundige wijze. Bemesten doe je het beste in maart – april en juni – juli. Als je hebt bemest in het voorjaar, dan kijk je nu ongetwijfeld met trots naar een weelderig bloeiende siertuin. Om die mooi en gezond te houden, is nu het moment om een tweede keer te bemesten. Of neem contact met ons op.


Een beukenhaag bemest je best twee keer per jaar. Doe dit in de maanden maart of april en nog eens na drie maanden (juni of juli). Breng de meststof zowel aan de voorkant als aan de achterkant van de heg aan en hark het licht in.


Online bestellen en thuis laten bezorgen. Gebruik een organische meststof geschikt voor hagen. In samenwerking met Ecostyle hebben we voor u een selectie gemaakt van meststoffen die van essentieel belang zijn voor de beukenhaag.

Voor zowel een goede start van uw nieuw aan te planten haag, als aanvulling en onderhoud bij uw bestaande ( beuken )haag. Wanneer u een goede en dichte haag in uw tuin wilt raden wij u aan om de beuken goed te bemesten. Bij het aanplanten komen de wortels van de beuk enige tijd bloot te staan aan zon en wind. Goede bemesting bij het planten kan de beuk helpen aan een goede start.


Beuken hebben schimmels nodig in de grond om goed te groeien, deze bevinden zich al aan de wortel. Hierdoor kan de beuk het na het verplanten zwaar hebben. De grond in een goede conditie brengen en op die manier er voor zorgen dat deze schimmels zich thuis voelen is ons inziens beter dan losse schimmels toevoegen. Om een snellere hergroei te krijgen is het verstandig om bij te mesten met een meststof.


Breng de mest zowel aan de voorkant als aan de achterkant van de haag of heg aan en hark het vervolgens licht in. Verschil tussen beukenhaag en haagbeuk. Het is een natuurlijke afwijking die bij een op de duizend beukenzaden voorkomt.


Fagus sylvatica (beukenhaag) Fagus s. Ze zijn daardoor iets kostbaarder dan de groene beuk. Bij landgoederen en landhuizen is de rode beuk veelvuldig toegepast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.