dinsdag 17 maart 2020

Vergunningvrij bouwen schuur

Ruime keuze aan blokhutten en schuren. Meer dan 1modellen in de showroom, kom langs voor inspiratie! Tuinhuizen inclusief lage drempel. Boek uw Hotel in Bowen online.


Reserveer online, laagste prijzen.

Vergelijken doe je op Beslist. In een handomdraai bij u geleverd. Snel en betrouwbaar - Gratis verzending! Door bestemmingsplan meer vergunningvrij ! Het bestemmingsplan maakt in sommige gevallen meer mogelijk dan alleen de standaard landelijke regels voor vergunningsvrij bouwen.


In dat geval kan het zijn dat u toch geen vergunning hoeft aan te vragen, ook al valt het bouwplan niet binnen de standaard regels voor vergunningsvrij bouwen. Meestal vergunning nodig, soms vergunningvrij bouwen. Alle vergunningvrije situaties staan in Bijlage II van het Besluit omgevingsrecht (Bor).

Staat uw type bouwplan niet in dit besluit? Dan moet u een vergunning aanvragen. Sinds een aantal jaar is het mogelijk bijgebouwen met een kap en hoger dan meter te bouwen. Dit geldt alleen voor bijgebouwen die op een afstand van minimaal meter vanaf het hoofdgebouw (de woning) staan.


Of een mantelzorg-woning voor iemand die zorg nodig heeft. Er zijn vele moge-lijkheden om een woning uit te breiden of bij te bouwen. Onder bepaalde voorwaarden is daarvoor geen vergunning nodig. Dit artikel geeft informatie over regelgeving bouwen langs de erfgrens.


Zo voorkomt u problemen met de gemeente én uw buren! Is bouwen langs de erfgrens vergunningsvrij ? Aanbouwen en bijgebouwen zijn vergunningsvrij te realiseren als ze passen binnen de regelgeving (besluit omgevingsrecht). In het achtererfgebied mag vergunningsvrij gebouwd. De gewijzigde Bor houdt dus ook een verruiming van de vergunningsvrije bouwmogelijkheden op de achtererven in.


In de regeling wordt een aantal nieuwe rekenformules geïntroduceerd. De garage van m² voldoet aan artikel bijlage II bor. Verder voldoet de garage aan het bestemmingsplan.


Ook dit bijgebouw mag dan vergunningsvrij staan.

Voor bouw en verbouw is meestal een omgevingsvergunning voor bouwen (voorheen bouwvergunning) nodig. Soms is geen vergunning nodig ( vergunningvrij ). Moet er worden gesloopt en komt er minimaal kubieke meter sloopafval vrij, dan hebt u hier over het algemeen toestemming voor nodig van de gemeente. De verwijdering van asbest mag nooit zonder vergunning.


Kappen van bomen in uw eigen tuin gaat ook niet altijd. Het gaat dan vaak om een bebouwing aan de achterkant van uw woning. Bijvoorbeeld bij een dakkapel, erker, zonnepanelen of een schutting. Je kunt sneller bouwen , je hebt minder last van bureaucratie en het is goedkoper.


Vergunningsvrij bouwen klinkt natuurlijk top. Lijkt alsof er geen nadelen aan zitten… Helaas is dat niet altijd het geval! Het vergunningsvrij bouwen betekent namelijk niet dat je regelvrij mag bouwen. Voordat je begint met het uitzoeken van een bouwtekening van een schuur is het nodig om te checken of er een vergunning nodig is.


Hoe kom je te weten of ‘ vergunningsvrij bouwen schuur ’ van toepassing is? Bijbehorend bouwwerk ‘Het is niet anders’. Het plaatsen van een aanbouw kan in sommige gevallen vergunningvrij.


Wat het achtererfgebied precies inhoudt, leggen we hieronder voor je uit. Daarna zetten we de belangrijkste eisen voor een vergunningvrije aanbouw voor je op een rij. Dat is waar wij de komende nieuwsbrieven over zullen schrijven. Naar verwachting gaan er binnenkort een aantal veranderingen plaatsvinden aan de regeling voor vergunningvrij bouwen , en wij brengen u daar graag van op te hoogte. Volgens de regels van VROM mocht de buurman deze schuur vergunningsvrij bouwen aangezien het om een bouwwerk gaat en niet om een schutting.


Ik heb de buurman erop gewezen dat hij over de schuur met mij had moeten overleggen. De afmetingen vallen onder vergunningvrij bouwen. Wat kan ik hier tegen doen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.