donderdag 12 maart 2020

Zwembad opwarmen met zon

Ruim zwembadverwarmingen online! Zwembadverwarming al vanaf €995. Bekijk ons gehele speelgoed ssortiment online. Laat je inspireren door ons uitgebreide assortiment zwembaden.


Warmtepomp zwembad Onze warmtepompen voor uw zwembad zorgen voor een verlenging van het zomerseizoen.

Met het digitale besturingssysteem van warmtepomp zwembad is het gemakkelijk om de temperatuur van het water in te stellen. Deze warmte pomp heeft geen CO² uitstoot in de atmosfeer en is dus ook nog eens goed voor het milieu. Je zwembad verwarmen door middel van een zwembad kachel is goedkoop en snel! Met een houtkachel krijg je je zwembad , naast razendsnel, ook nog op een milieuvriendelijke manier warm.


Helaas zit er wel een nadeel aan, je kan op een houtkachel geen temperatuur instellen. Een specifieke gewenste temperatuur bereiken en aanhouden is dus lastig. Zonnepanelen : Ecologisch en efficiënt zwembad verwarmen De zon is een duurzame en onuitputtelijke energiebron.

Met behulp van zonnepanelen en zonnecollectoren kan u het zwembadwater verwarmen op een ecologische, energiebesparende en efficiënte manier. Tijdens de warmste periodes kan u de temperatuur van uw water tot 6°C per dag doen stijgen. Zonnecollectoren in EPDM-matten zijn een eerste mogelijkheid om je zwembad te verwarmen met zonne-energie.


Bij dit systeem van zwembadverwarming pompt de pomp van het zwembad het water door leidingen in de matten, waar het door de zon verwarmd wordt. Het opgewarmde water stroomt vervolgens via een opslagvat terug naar het zwembad. Een alternatief op warmtepompen is het opwarmen van je zwembad met een zonneboiler. Het zwembadwater wordt dan opgewarmd via zonnewarmte. Een warmtepomp zal altijd warmte leveren, zonnecollectoren leveren echter alleen warmte wanneer de zon schijnt.


Dat is dus een afweging die je moet maken. Met de SunnyTent is het zwemwater vanaf medio april tot medio september vrijwel altijd meer dan graden. Een zwembad opwarmen is de eerste stap, vervolgens wil je deze warmte natuurlijk ook vasthouden. Warmte stijgt naar boven, een zwembad verliest dan ook de meeste warmte via het oppervlak.


Wat blijkt, het water voelt ijskoud aan. Wachten tot de zon het water weer heeft opgewarmd heeft eigenlijk geen zin. Maar gelukkig is hier een oplossing voor: Intex zwembadverwarming.


Toch is ook dit zwembadverwarmingssysteem enkel aan te raden bij eerder kleine zwembaden.

Ook deze verwarming is afhankelijk van de zon en verbruikt veel energie om het water door de koepels te pompen. Daar staat tegenover dat het zwembad zelf ook zonnestraling ontvangt en absorbeert met onbekend rendement. Geschikt voor alle soorten zwembaden De zon zelf Dit is een mogelijkheid die niet erg veel warmte biedt.


De kracht van de zonnestralen is niet sterk genoeg om een zwembad met veel water lekker te kunnen opwarmen. Een badje met een klein laagje water zou iets warmer kunnen worden. We moeten echter de kracht van de zon niet onderschatten. Een zonnecollector kan het zwembad goedkoop en milieuvriendelijk verwarmen. Info over de soorten zonnecollectoren met hun prijs en werking vind je hier.


De oplossing, verwarmen met milieuvriendelijke en bovendien gratis zonnenergie! Juist een zwembad leent zich heel goed om te verwarmen met behulp van de zon. Om een zwembad te verwarmen zijn immers geen hoge temperaturen nodig, graden is al genoeg. Heerlijk warm water met groene zonne energie. Bij een zwembad in de grond kan de zon niet aan de zijkant en denk ik dat een folie o. Bovengronds denk ik met afdekking en filteren dat het ook niet anders kan dan sneller opwarmen , maar het zal wel sneller warm zijn dan een inbouw.


Als er een zeil over zit, moet je het zeil zo vroeg mogelijk eraf halen. De zon doet het werk, ookal gaat dat niet zo snel. Wil je moedertje natuur toch een handje helpen dan kan je een speciaal kacheltje kopen of met warme emmers water gaan lopen en die in het zwembad gooien. Toegevoegd na minuten: Ik bedoel natuurlijk Emmer met warm water.


De Intex verwarming kan gebruikt worden bij alle baden tot 30. Goedkope zwembadverwarming Goedkope zwembadverwarming van Intex is gemakkelijk aan te sluiten na de filterpomp. Nadat het water door de mat is gelopen gaat het naar het warme water naar het.


Heel erg leuk, totdat we erin wilde vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.