dinsdag 17 maart 2020

Zilvervaren plant

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Subjects include biofuels, plant genetics, ecology and evolution. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Alle varens vind je op beslist. Bestel simpel en snel jouw planten online.


Voorkom hierbij watervorming in de onderkant van de pot, dit kan wortelrot veroorzaken waardoor de plant afsterft. Planten zie onze aanbiedingen! Geef de Phlebodium water aan de zijkant van de plant.


Wanneer je de plant direct in het hart water geeft kan dit leiden tot een kaal hart. De Phlebodium is een plant die af en toe besproeit dient te worden. Eens in de week water geven aan de zijkant van de plant. Deze zilvervaren komt samen met vele andere soorten heel veel voor in Nieuw-Zeeland en is daarom het nationale symbool van dat land geworden.


Ook historisch gezien is de varen een speciaaltje: van waterplant veranderde hij in de prehistorie in een landplant. Net als alle andere sporenplanten. Als blijkt dat je plant ziek is, knip dan de geïnfecteerde delen weg.


Is de hele plant aangetast, dan kun je hem het best wegdoen voordat de ziekte zich uitbreidt naar andere kamerplanten. Pteris argyraea is een overhangende varen met aantrekkelijke bladeren. Het blad is blauwgroen met een brede zilverwitte streep in het midden. Het is een tropische plant dat hier in ons klimaat best als kamerplant gehouden word.


Kan in de zomer wel naar buiten van zodra de kans op vorst verdwenen is. Varens zijn vaste planten die goed in de schaduw groeien, daar waar veel andere tuinplanten het moeilijk hebben. Er zijn ook groenblijvende varens , daar heeft u ook in de winter plezier van.


De meeste varens gedijen op alle bodemtypes. Deze planten zijn allemaal te koop bij Intratuin. Dus wil je genieten van een schonere lucht in huis, bezoek dan een Intratuin bij jou in de buurt. Maar ook voor andere plekken – bijvoorbeeld de badkamer of een schaduwplek – zijn er geschikte planten. Het bouwplan van de planten (met de onderdelen stengel, blad en wortel) gaat voor de varens soms niet goed op, met name voor de fossiele soorten.


Online shop voor al uw tuinplanten, bomen, struiken en haagplanten. Beste kwaliteit voor de laagste prijs! Varens hebben het het beste naar hun zin bij een temperatuur vanaf zo’n C°.


Weet je dat er ook winterharde soorten voor de tuin te koop zijn? Varens groeien in de natuur vaak als epifyt, dus op andere bomen en planten en in vochtige bosjes en moerassen. Jonge planten en snelle groeiers moeten ieder voorjaar verpot worden.


Langzame groeiers en grote planten om de twee tot drie jaar. Zet de planten over in een pot die minstens één maat groter is. In de winter moet het watergift drastich naar beneden, maar ik blijf dit ook moeilijk vinden. Sommige planten komen van buiten en zijn nog vrij vochtig (de kluit dan) en dan houd je dit niet tegen. Zorg dat de planten te veel water hebben om te verdrogen, maar te weinig om te groeien.


Handig om te weten: welke plant je ook kiest, geen enkele kamerplant houdt van tocht. Laat je verleiden door de prachtige bloemen van een Hortensia of bijvoorbeeld een Curcuma of door de groene bladeren van een Palm of een varen. Denk dan eens aan een Kamerlinde. Toch is het mogelijk van een plant een teken te maken.


Kijk maar naar de varen in Nieuw-Zeeland. Semiotische procedure Het origineel (de werkelijkheid) in dit voorbeeld is de varen. Om nog wat preciezer te zijn de Zilvervaren.


Laat uw tuin tot bloei komen met Bakker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.