dinsdag 17 maart 2020

Zout zwembad

Het grootste assortiment zwembadrobots voor elke bodem vind je bij Fonteyn. Verkrijgbaar in soorten. Geen overheersende geuren zoals bij chloor.


Zwembaddirect, de specialist in alles voor uw zwembad. Bespaar tot wel via kiesproduct. Zout voor zwembad online bestellen.

Zoekt u naar zout voor het zwembad ? U bestelt dit eenvoudig online, door een keuze te maken uit onze uitgebreide assortiment. Kies bijvoorbeeld voor Suprasel BLUE, fijn vacuumzout van Akzo Nobel. Suprasel Blue wordt door Akzo Nobel gewonnen uit de Nederlandse bodem waarin zich hoogwaardig kwalitatief zout.


Door toevoeging van zout en elektrolyse zal de groei van algen en bacteriƫn geremd worden en uw zwembad langer helder blijven. Het toepassen van chloor was lange tijd de traditionele methode om op een eenvoudige manier het water in zwembaden schoon te houden. Maar: chloor heeft veel nadelen.


Zout houdt de pH-waarde van het zwemwater prima in balans, waardoor het corrigeren van de pH-waarde met verschillende stoffen minder vaak nodig is dan bij een zoetwater zwembad. Uw zwembadbouwer zal bij een zoutwater zwembad altijd een pH-regelaar adviseren, zodat u geen omkijken meer heeft naar de pH-waarde van het zwemwater.

Omdat het chloor vervolgens weer kan worden omgezet naar zout blijft het een gesloten systeem zodat je maar eenmalig zout hoeft toe te voegen. Wat je moet weten over chloor als desinfectiemiddel voor zwembaden. Naast chloor is zout de bekendste manier om uw zwembadwater zuiver te houden. Zuivering met zout is altijd in combinatie met een Intex zoutwatersysteem. Deze zet zout om in chlorine.


Groot voordeel van deze zuiveringsmethode is dat je het niet merkt aan de geur en smaak van het water. Aantal kg zout = inhoud zwembad x 0Een voorbeeld: In je zwembad gaat 5. Op deze manier kan je eenvoudig het aantal kilo zout uit rekenen dat nodig is. Na het toevoegen van het zout dient de pomp uur aan te staan om het zout goed te vermengen door het zwembad.


Jawel, zout kan metaal aantasten waardoor roest ontstaat. Het advies bij het gebruik van zwembad zout is dan ook ervoor te zorgen dat de materialen van het zwembad bestaan uit RVS en kunststof. Aluminium en ijzer zijn niet bestand tegen het zout. Chloor zwembaden worden veelal vervangen of omgebouwd tot zoutwater zwembaden.


Zout bijvullen in een bestaand zwembad. Wanneer je je zwembad met zoutelektrolyse al in gebruik hebt, moet je soms zout bijvullen om het minimale niveau te behouden. Hoewel zout niet kan verdampen spoelt er wel zout weg met de backwash en neemt badkleding enzovoort zout uit het zwembad. Dit zout is jodium vrij en daardoor geschikt voor zwembaden met een zoutwatersysteem.


Dit zwembadzout is leverbaar in zakken van 25kg.

Gebruik geen regulier zout. Ik heb zelf ook zout op het zwembad maar ik ondervind echter toch een paar nadelen: – Roestvrijstaal is NOOIT roest vrij. Je zult het echt gaan merken aan het staal in je zwembad. Dit kunnen boutjes zijn van de lampen of leuningen.


Op zoutpompen zit nooit een meetinstrument. Vind lucht lucht warmtepomp. Dit type zout heeft een laag sulfaatgehalte en bevat geen additieven.


Hierin zit jodium en dit kleurt het bad geel en beschadigt de electrolyse cel. Dankzij de ideale korrelverdeling lost het zwembadzout snel op. Met zout -elektrolyse desinfecteert u uw zwembad , zonder de nare bijwerkingen voor ogen en huid. Zwembad De Parrel, Groningen (ZE) Zoutwaterbad K. Wist u dat er een alternatief bestaat voor chloor bij het onderhoud van uw zwembad ? Dankzij elektrolyse met zout hebt u geen last meer van een onaangenaam chloorluchtje en worden bacteriƫn en algen even effectief bestreden.


Ontdek hier de voordelen van zwembadzout. Waarom zoutelektrolyse toepassen in uw. Op verschillende manieren kan gedesinfecteerd worden, onder andere met ozon en met chloorbleek.


Dit laatste middel wordt in de meeste zwembaden gebruikt. Chloorbleekloog is een sterke desinfectans en ook relatief goedkoop. Het nadeel van chloorbleekloog is onder andere, irritatie van de slijmvliezen en ogen. In Ruurlo gebruiken we daarom zout. Vrijwel alle openbare zwembaden in Nederland gebruiken zwembadzout van de Akzo en Esco.


Kwalitatief het beste en meest geschikte zwembadzout voor zwembaden en gunstig geprijsd. Geniet van een kristalhelder zwembad met het zout van de Akzo en Esco. Een klassiek zwembad met polyesterbekleding,65. Hoeveel zout moet er in mijn zwembad ? Indien u geen zoutelektrolyse gebruikt voor uw waterdesinfectie hoeft u geen zout toe te voegen aan uw bad.


De hoeveelheid benodigd zout is geheel afhankelijk van uw zoutelektrolyse-installatie. Ook beschikt zwembad Zuiderdiep over een groot buitenbad met glijbaan en ligweide. Naast de verschillende zwembaden is er bij binnenkomst een terras aanwezig, waar bij de alcoholvrije bar ook verschillende hapjes en drankjes zijn te verkrijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.