donderdag 12 maart 2020

Vingerverband aanleggen

Met vingerverband vingerbob in je EHBO-uitrusting ben je goed voorbereid. Het aanleggen van een vingerverband. Voor je een vingerverband aan kunt leggen moet je eerst weten hoe groot het steriele gaasje moet zijn.


Bekijk de wond dus goed en zorg ervoor dat deze schoon is. Leg het steriele gaasje op de won met gebruik van de verpakking. Wanneer iemand een wond aan de vinger heeft, is een vingerverband wellicht nodig. In deze instructievideo wordt uitgelegd hoe je een vingerverband op de juiste manier aanlegt. Met een goede instructie voorkom je dat het vingerverband losschiet en zorg je dat het stevig en prettig draagt.


Stappenplan EHBO: een vingerverband aanleggen Let op! Voor een wond aan een vinger is een kleefpleister of vingerbob vaak voldoende. Voor een ernstige wond is het raadzaam naar de huisarts of de SEH te gaan omdat een vingerverband moeilijk is om goed aan te leggen. Wil je ermee oefenen, volg dan de volgende stappen.


Plaats de vinger in een licht gebogen stand. Zorg dat het verband zo zit, dat je tijdens het afrollen “in het rolletje kijkt”. Houd met de duim het begin van het verband tegen de onderkant van de vinger aan de handrugzijde.


Au, een snee in je vinger die hevig bloedt. Wat te doen als je niet meteen naar de dokter kunt. Breng eerst het lichaamsdeel omhoog en laat SO eventuele sieraden af doen.


Geef eventueel druk op de wond. Test je kennis over het aanleggen van verbanden in de eerste hulp volgens het oranje kruis. Ook een handige test voor het EHBO examen. Grofmazig, zeer elastisch, buisvormig netverband voor snelle en gemakkelijke fixatie van alle soorten wondverbanden. Vormt zich soepel en zonder plooien naar elke.


Vingerbob buisvormig vingerverband is geschikt voor het verbinden van vingers, maar ook tenen. Gemaakt van katoen (niet steriel) en geschikt voor alle maten vingers. Deze vingerbobs worden in het wit geleverd maar zijn ook beschikbaar in het blauw, welke vooral handig zijn in de horeca en voedselindustrie. Dit zorgt voor de beste buigzaamheid.


Bij het aanleggen , moet het gewricht in een rechte hoek staan. De eerste reep verband breng je direct op de hoek van het gewricht aan. De Vingerbob vingercondooms zijn geschikt voor het fixeren van verband en het afdichten van wondjes aan de vingers en tenen.


Hoe leg je vingerverband aan? Het is belangrijk om wonden goed te verzorgen. Nadat je een wond goed hebt ontsmet, heb je bij grotere wonden vaak ook verband nodig om de wond af te dekken.


Het verband is elastisch en zelfklevend. Zonder hulpmiddel eenvoudig aan te leggen en kan op iedere gewenste plaats ingeknipt worden zonder dat ladders ontstaan zodat deze om de pols geknoopt kunnen worden ter fixatie. De vingerbob is een buisvormig elastische vingerverband (niet steriel) die geschikt is voor het verbinden van vingers en tenen zonder gebruik van pleisters. Wonden en gevoelige huid worden hierdoor veilig beschermd. Wat heb je nodig bij het aanleggen van een spiraalverband?


Naast het spiraalverband heeft u kleefpleisters, verbandhaakjes of een veiligheidsspeld nodig, en eventueel een schaar om de pleisters mee te knippen. U kunt bij ons alle genoemde verbandmiddelen bestellen. Verband aanleggen Verbind altijd naar het hart toe, en niet van het hart af. Het einde van het verband moet dus naar het hart toe zitten.


Enkele voorbeelden van verbinden: Vinger: leg het verband op de knokkel van de vinger en trek het recht omhoog naar de vingertop toe, laat het aan de andere kant weer zakken tot gelijke hoogte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.