dinsdag 24 maart 2020

Vloeibare kali meststof

Direct online te bestellen. Gereedschap bel of mail ons gerust. Wat is vloeibare kali meststof ? Wettelijk valt het onder de categorie ‘overige organische meststoffen’. De stikstofwerking is ondermeer afhankelijk van de periode van het jaar waarin de meststof wordt toegediend.


In het algemeen zal de hoogste stikstofwerking optreden na toedienen in het voorjaar en in het najaar voor inzaai van een groenbemester.

Onder deze omstandigheden kan in de praktijk met een stikstofwerking van - worden gerekend. Vinasse is een vloeibare organische stikstof- en kaliumhoudende meststof vanuit een fermentatieproces geschikt voor de basis- en bijbemesting. Dankzij de fijne verdeling heeft u snel resultaat.


U kunt tekorten aan ijzer, magnesium, kali en zwavel met deze bemesting vlot verhelpen. Vloeibare (blad-)meststoffen zijn direct opneembaar. Onze adviseurs informeren u graag over de verschillende vloeibare meststoffen. Van Iperen heeft diverse vloeibare meststoffen in het assortiment.


We denken mee over de meest optimale samenstelling voor elke toepassing.

Ons machinepark staat garant voor een uiterst nauwkeurige en efficiënte verspreiding van voeibare kali meststoffen. Vinasse is chloorarme kali houdende meststof die op alle grondsoorten en in vele teelten kan worden ingezet. Daarnaast komt de stikstof uit deze meststof snel vrij en te leveren in verschillende samenstellingen. Al deze produkten zijn vloeibaar en worden uitgereden met een 3-wieler met sproeibomen voorzien van sectieafsluiting en Gps. De Kali voorziening via N-xt NKS bladmeststof is zeer effectief.


Liter (kg) N-xt NKS is gelijkwaardig aan 1kg patentkali. N-xt NKS heeft dus minstens een 5x hogere efficiëntie dan de gangbare kali -korrelmeststoffen. Sommigen bestaan al heel lang, zoals urean. De laatste jaren komen er in toenemende mate ook producten beschikbaar die afkomstig zijn uit mestscheiding en mestverwerking, luchtwassers en industriële reststromen (bijvoorbeeld uit de voedingsindustrie).


Een dik ( droge stof), vloeibaar en kalirijk nevenproduct dat vrijkomt bij de bereiding van aardappelzetmeel uit fabrieksaardappelen. Proeven van het Louis Bolk Instituut met verschillende meststoffen wijzen uit dat protamylasse als meststof niet alleen veel, maar ook razendsnel stikstof afgeeft. Toepassing tijdens het zaaien, door rijenbemesting of volvelds met de spuitmachine levert veel voordelen op. Met vloeibare meststoffen kunt u uw akkerbouwgewassen op maat bemesten.


Voor de bijbemesting van geraniums en bloeiende planten. Een geheel andere aanwending van mest is vloeibare kali , oftewel Recykal. Deze meststof die veel gebruikt wordt door biologische telers, wordt door Loonbedrijf Breure uitgereden met een getrokken tank op cultuurwielen. Deze mesttank is voorzien van een doorstroommeter met afgifteregeling en heeft een werkbreedte van meter.


In overige organische meststof die minimaal stikstof bevat, is de hoeveelheid organisch gebonden stikstof minimaal van de totale hoeveelheid stikstof.

De kali bevat slechts fosfaat, waardoor uw mineralenbalans –net als bij het gebruik van hydrokalk– in tact blijft. Het verspreiden van de vloeibare kali gebeurt met onze zelfrijdende spuitmachine. Een voordelige manier om chloorvrije kali toe te dienen.


Wij verzorgen zowel het transport als de verspreiding van de kali. Deze meststof kan ook voorkomen in de markt, het kaligehalte is iets hoger dan in het DCM, dan wel Ecostyle product NK 2-30. K Deze is vloeibaar en alleen in bulkauto’s te bestellen en is mede daarom voor de groenvoorzienings-sector meestal niet practisch. Korn- Kali Een chloridehoudende meststof , voorheen Kali genoem met een evenwichtige en gegarandeerde samenstelling. Door de combinatie van kalium, magnesium, natrium en zwavel in één korrel is Korn- Kali de ideale meststof voor grasland en akkerbouwgewassen.


Welke zijn de actieve stoffen in vloeibare meststof voor bloeiende eenjarige planten? Ik heb een zak coniferenmest gekregen maar ik heb geen coniferen in de tuin staan. Is het schadelijk wanneer ik daar mijn gazon mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.