dinsdag 27 november 2018

Biologische boomkwekerij

Vanaf € - Alle merken. Wij zijn een kleinschalige fruitboomkwekerij (Noord-Brabant) met een grote verscheidenheid aan rassen, welke op natuurlijke en harmonische wijze worden opgekweekt. Bij ons kunt u dus terecht voor biologisch opgekweekte appelbomen, perenbomen, kersenbomen en pruimenbomen.


De blauwe bessenplantage is ruim een hectare groot. Een groot gedeelte van de blauwe bessen gaat naar boerenmarkten en biologische en biodynamische groothandels.

Binnen de kwekerij hebben we een boomgaard met verschillende soorten fruitbomen en een kleinfruittuin. Hier kunt u kennismaken met verschillende boomvormen en teeltwijzen. Biologische boomkwekerij Valckenhof van Jan van Tiel. Teelt van inheemse houtige gewassen. Ontwerp aanplant en onderhoud.


Wij hebben appelbomen, perenbomen, pruimenbomen en kersenbomen. Dit is ongeveer van het totale areaal boomkwekerij. Rond de betreft laan- en parkbomen (ha), ongeveer zijn biologische vruchtbomen en onderstammen (ha) en op het resterende areaal worden bos- en haagplantsoen, rozen, vaste planten en sierheesters gekweekt (ha).

Het areaal biologische boomkwekerij groeit al jaren gestaag. Welkom, Op deze site vindt u ons assortiment biologisch geteelde bomen. Wanneer u bomen zoekt die (nog) niet in de catalogus staan neem dan contact op met wellicht kunnen wij u helpen.


Vanwege groei zijn de maten van de bomen zijn onder voorbehoud. In oktober begint ons verkoopseizoen en worden de maten en prijzen definitief bekend. Daarnaast helpen we met het.


In verband met de vakantieperiode hebben wij gewijzigde openingstijden. Wij proberen er zoveel mogelijk te zijn. De invoering van biologische bestrijdingsstrategieën zijn zinvol in de opkweek van bomen en struiken. Bomen en struiken verfraaien stedelijke landschappen, lanen, parken en tuinen. Ook in boomkwekerijen vervang je best de chemische door biologische bestrijdingsmiddelen.


Een ander aandachtspunt is het verlies van nutriënten. Bij de toediening van organische producten in een meerjarige teelt van boomkwekerijgewassen wordt de gehele dosering voorafgaand aan de teelt gegeven. Al deze boomkwekerijen werken (ook) biologisch of volgens de eisen van Milieukeur, dat zorgt voor mooie, sterke en. Er zijn mogelijkheden om verschillende nuttige insecten en mijten uit te zetten of op zoek te gaan naar inheemse soorten die spontaan in kunnen vliegen in een veelal biologische boomgaard.


Deze soorten zijn resistent en hoeven niet bespoten te worden.

U vindt die van oudsher terug in de kasteeltuinen en bij boeren erven. In onze verkoophoek staan niet- biologische bomen en struiken in een apart vak opgekuild. We hebben ons assortiment geselecteerd op weerstand tegen ziekten en plagen. Boomkwekerij ten Elsen Neede. Andre en Gerri Vollenberg waren al enige tijd opzoek naar een opvolger om zo hun klanten te kunnen blijven bedienen en de groei van van het bedrijf kan worden voortgezet.


Misschien wel zo uniek dat we de laatste jaren de toeloop van mensen nauwelijks meer aan kunnen. Hoe moeten we hier mee omgaan? Moeten we dan maar uitbreiden? Nee, dat willen we zeker niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.