donderdag 15 november 2018

Houten aanbouw zonder fundering

Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost. Over Ons Pagina - Kozijnshop. Binnen werkdagen geleverd! Ruime keuze tuinartikelen online.


De prijzen van een houten aanbouw zijn wat lager dan van een stenen aanbouw.

De fundering is zoals gezegd wat lichter en ook de opbouwconstructie kan lichter blijven. Door middel van het gebruik van kunststof of een onderhoudsvrije houtsoort kunt u vele jaren plezier hebben zonder maar enig onderhoud te hoeven plegen. Een houten aanbouw kost over het algemeen minder dan een gemetselde aanbouw. Dit komt vooral door het lichte gewicht van hout ten opzichte van steen: een houten aanbouw heeft hierdoor niet altijd fundering nodig. Eindelijk een aanbouw zonder hoge kosten.


Funderingen slaan, gevels ondersteunen, vloeren gieten en muren bouwen – aan het aanleggen van een aanbouw zijn vaak hoge kosten verbonden. Naast de materiaalkosten betaalt u immers ook de kosten van de aannemer, en deze kunnen al snel hoger uitvallen dan u van tevoren zou verwachten. Bepaal of er een fundering nodig is.

Kies je voor hout (houtskeletbouw), dan is dat niet altijd nodig. Bij een stenen aanbouw is het wel verstandig om deze op een stevige fundering te zetten om scheuren te voorkomen. Hierdoor lopen de kosten wel op. Houd er rekening mee dat je in huis ook nog het nodige zult moeten aanpassen.


Wil jij meer weten over een houten aanbouw en achter de prijzen komen voor jouw situatie? Voordat je een houten aanbouw laat plaatsen, is het belangrijk om te weten of het wel binnen jouw budget past. Via Slimster ontvang je gratis offertes van specialisten in de regio en bespaar je tijd en geld. Dit is slechts een voorbeeld en mijn persoonlijke gedachten (u hebt er misschien zelf ook een paar) over hoe u een goede fundering met een houten raamwerk voor uw blokhut kunt maken. Een nieuwe aanbouw is namelijk wel leuk en vooral als deze veel daglicht, een mooi uitzicht en bijvoorbeeld een ruime keuken heeft maar de fundering is echt zo’n ondergeschoven kindje.


Aan de ene kant is dat logisch want je ziet niets van je (extra) euro’s terug van wat er onder de grond zit. Fundering storten of maken voor een schuur, aanbouw of blokhut? Alle tuinartikelen shop je online. De beste keuze tegen lage prijzen!


Hierop kunnen dan de muren van de aanbouw op een veilige manier worden geplaatst, zonder dat er een risico is voor de aanbouw of de bestaande bouw. Het is in het geval van het toepassen van strokenfundering wel zo dat er goed berekend moet worden hoe bree diep en hoog de aanbouw wordt, om te zorgen voor optimale fundering aan te leggen. In Nederland maken we een fundering vaak op heipalen.


Een fundering zonder heipalen. Maar wist u dat hier ook een heel mooi fundering alternatief voor bestaat?

In twee woorden: opwaartse druk! We leggen u graag uit hoe dit werkt. Opwaartse druk door Isopact schuimisolatie. Bouw licht van gewicht en gebruik opwaardse kracht! Tot nu toe mijn grootste klus ooit.


Ik maak de constructie met houten skeltebouw (HSB) uit stijlen en regels 144xmm. Op verschullende sites heb ik gelezen dat 14cm dikte wel minimaal nodig is voor de stevigheid en draagkraht van het houten skelet. Doordat Goed Verblijven veel prefab maakt in de fabriek is de plaatsingstijd kort. De ene fundering voor je aanbouw is natuurlijk de andere niet.


De daadwerkelijke kostprijs die in rekening wordt gebracht voor de realisatie van een fundering voor je aanbouw is dan ook sterk afhankelijk van meerdere factoren. Om er zeker van te zijn dat je niet nodeloos wordt geconfronteerd met te hoge kosten voor de fundering van je aanbouw. Een standaard aanbouw word vaak gemetseld van stenen maar zo zijn er ook houten aanbouwen en zelfs glazen exemplaren te verkrijgen. Een houtskelet aanbouw is natuurlijk een stuk goedkoper in prijs dan een gemetselde uitbouw aan uw woning. Glas word vaak gebruikt als serre of als sier erker aan de voorkant van uw woning.


Een aantal buren hebben dit ook gedaan (heien is niet nodig) en ik wil weten of mijn plan wat ik hieronder beschrijf juist is of nog aanpassingen of uitbreidingen nodig heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.