dinsdag 20 november 2018

Fagus sylvatica leivorm

Bestel fagus speelgoed online. Ontdek ons unieke assortiment! Altijd het nieuwste speeldgoed. Djeco Spelletjes online bestellen. Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd.


Stoer of juist meisjesachtig?

Binnen werkdagen geleverd. Fagus sylvatica , De groene Beuk gekweekt als leiboom. Het verdorde blad blijft in de winter aan de leibeuk hangen. De gewenste hoogte kunt u aangeven bij opmerkingen in de winkelwagen.


Alle leibomen beginnen standaard op een hoogte van 180cm tot 220cm. Dit betekend dat de takken worden gebonden op een rek waardoor hij de bekende leivorm krijgt. Als de bast ouder wordt kan deze door de felle zon beschadigen.


Het leerachtige donkergroene blad heeft een.

Deze soort wordt ook gebruikt als beukenhaag. De leibeuk is een bladhoudende leiboom. Leibeuk – Fagus Sylvatica. De groene beuk in leivorm is leverbaar in verschillende hoogten en dikten.


Bladhoudende beuk in leivorm. Vanaf November zijn er weer meerdere maten leverbaar. Deze privacyschermen zijn zeer effectief en zorgen voor volledige wegname van inkijk.


Leifagussen hebben naast het mooie resultaat een goede reputatie qua onderhoud en zijn onderhoudsvriendekijker dan een beukenhaag. Deze leivorm is verkrijbaar op scherm. Fagus is als leiboom semi-bladhouden als haag bladhoudend. Dit type leibeuk behoudt in de winter zijn bladeren. Prachtige leiboom van groene bladhoudende beuk, ofwel een leibeuk Fagus Sylvatica.


De boom heeft een hekel aan te natte grond. Houdt in de winter het bruine wordende blad vast en is groen gekleurd in het voorjaar tot en met het najaar. Forse hoogte van maarliefst meter en een stamomtrek van tot cm. Kom kijken naar onze mooie rode leibeuken, zelf uit te zoeken op onze kwekerij!


De bast van de rode beuk kan op latere leeftijd last krijgen van zonnebrand bij fel direct zonlicht. Deze boom wordt door onszelf bij u afgeleverd.

Het blad van de beuk loopt meestal eind april - eerste week van mei uit. De herfstkleur van gewone beuk is oranje. De zachte schors is glad en grijs van kleur. Volwassen exemplaren worden circa m hoog en breed.


Oude bast kan beschadigen bij blootstelling aan felle zon. Thuja plicata Gelderland Levensboom leivorm. Als leivorm is hij goed geschikt om met zijn glanzend groen blad een gesloten groenscherm op stam te creeren.


In de herfst wordt het blad van de beuk mooi oranjebruin. De rode beuk als leiboom wordt nog niet veel gezien in de Nederlandse tuinen. Het is met zijn rode blad een opvallende verschijning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.