vrijdag 16 november 2018

Forsythia snoeien wanneer

Snoei ook ieder jaar enkele oude takken tot vlak boven de grond terug. Zorg dat er minimaal tot gezonde takken blijven staan. Snoei dood hout en dunne, slappe zijtakjes weg.


Oeps, vergeten de forsythia te snoeien ! Forsythia snoeien na de bloeiperiode.

Dit kun je het best doen wanneer de plant is uitgebloei en dit is meestal in mei. Een drastische snoeibeurt van de forsythia doe je in maart. Dan snoei je alle takken tot net boven de grond weg.


De lage, jonge scheuten laat je staan. In deze video zie je hoe je dat moet doen. Een forsythia groeit al vroeg, namelijk in april. Veel mensen vergeten de forsythia na de bloei te snoeien.

Dat is zonde, want juist door hem te snoeien , houd je hem mooi en zal hij ieder voorjaar weer een opvallende blikvanger zijn in de tuin. Bovendien ruikt forsythia heerlijk, dus het is zeker de moeite waard om hem goed. Een mooie haag moet vaak geschoren worden, zeker wanneer het gaat over een formele haag. Informele hagen worden vaak gebruikt wanneer privacy belangrijk is en zijn ook vaak breder. Ze kunnen gezien worden als brede omheining.


Om de forsythia te redden moet je die dan terugsnoeien tot je gezond hout bereikt. De forsythia moet je snoeien na de bloei in het voorjaar. Wanneer en hoe de forsythia snoeien ? Na je snoei ingreep ziet je struik er misschien wel kaal uit maar de nieuwe scheuten zullen de open ruimten weer snel opvullen. Heesters of struiken kun je snoeien zodra de bloemen zijn uitgebloeid. Snoei de struik direct na het einde van deze datum.


Een volwassen struik moet direct na de bloei in mei teruggesnoeid worden. Niet snoeien heeft tot gevolg dat de struik steeds minder rijk gaat bloeien. De bloemen worden gevormd op de nieuwe scheuten van het jaar ervoor.


Snoeien doe je direct na de bloei.

Het best pas je verjongingssnoei toe, door alle dode en de dikke oude takken weg te snoeien. Het is een lastig klusje om een forsythia goed te snoeien en als je niet zeker bent van je zaak, is het verstandig om een instructievideo te bekijken. Er volgen vanzelfsprekend nog meer tabellen met snoeikalenders, echter is het bij veel planten en bomen toch ook echt aan te raden de diepere gidsen goed door te lezen om te achterhalen hoe en wanneer u de planten en of bomen moet snoeien. Algemene Snoei Tips ( 10x ) Snoei Boven het Oog.


Dit is van belang om te weten bij het snoeien van deze heester. Normaal gesproken op het einde van april begin mei (afhankelijk van het weer). Dan knip je namelijk ook alle bloemen voor het komend voorjaar weg en dat. Kijk dan dit filmpje met tips!


Je zocht op: Tuininfo (resultaten). Tuinieren in maart - snoeien rozen en andere planten, scheuren van vaste planten,. Regelmatig snoeien is aan te raden om de struik in vorm te houden. Zonder snoei komen er bovendien vaak steeds minder bloemen en meer bladeren aan.


Snoei bij de druivenranken alle bladeren weg die voor de druiventrossen hangen. Na de oogst van perziken, pruimen, kersen en bessen mag je deze bomen en struiken snoeien. De vele soorten zijn in hun snoeiperioden even divers.


Het is onmogelijk te zeggen dat je bepaalde groepen planten alleen in het voorjaar kunt snoeien. In tegendeel, wanneer snoeien is geheel afhankelijk van het doel en de soort plant of struik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.