zondag 18 november 2018

Houtworm in kast

Snelle levering en gratis retour! Geef je interieur een persoonlijke toets. Bij ons is voor elke stijl en budget wat wils. Kwalitatief en weer helemaal in. De beste materialen voor je tuin!

Loungemeubels voor elke smaak. Ontspannen in je eigen tuin! Een Tuintafel voor iedereen. Ideaal voor balkon, terras of tuin! Tuinmeubelen voor elke smaak. Verfraaien van uw huis met Kasten. Ruim assortiment online bestellen!

Bekijk ons unieke assortiment kasten. Meer geluksmomentjes in een gezellig huis! Maak van jouw huis jouw thuis. Ontdek ons unieke woonassortiment online. Houtworm in meubels, wat te doen?


En niet alleen uw meubels kunnen beschadigen. Effectief bestrijden van houtworm in meubels. Hoe kunt u dan wel uw kasten , dressoirs, banken of andere meubels laten bestrijden tegen de houtworm ? Een hele effectieve bestrijding is om deze meubels in een vriescel te zetten. Door deze meubels twee weken hierin te plaatsen raakt de kern van het hout ook de temperatuur van ruim -graden Celsius.


We hebben een antieke kast gekochtdie behandeld is tegen houtworm. Na het vervoer kwam er toch nog zaagsel uit de kast. Kan dit duuden op actieve houtworm of is dit misschien nog uit de gaatjes gekomen tijsena het vervoer?


Heb je voor mij misschien ook een adres in de buurt van Leerdam waar ik hem zou kunnen laten invriezen? Let goed op wanneer je meubels inkoopt via marktplaats of een kringloopwinkel. Het komt regelmatig voor dat hier ook houtworm in zit.

Wanneer hier houtworm inzit dan kun je dit bestrijden met insecticide. Wanneer kasten van binnen niet geschilderd zijn kun je de insecticide gebruiken om de houtworm te bestrijden. Twee keer heeft onze kast een houtwormbehandeling gehad. Eerste keer kwam er een man met een grote spuitbus, de kast moest in de tuin staan en werd daar behandeld. Daarna hebben we de kast heel milieuvriendelijk in een luchtdichte container laten zetten.


Ook relatief vers hout dat nog enigszins vochtig is kan aantrekkelijk zijn voor hout aantastende insecten. Vooral Europese houtsoorten zijn kwetsbaar. Sinds kort heb ik een kast van Mexicaans grenenhout. Soms valt er iets uit de kast dat op een larve lijkt, ongeveer mm lang.


Het is geen levende larve, het ziet er heel droog uit. Nu vraag ik mij af of dit duidt op aanwezigheid van houtworm of iets dergelijks. Heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om uw favoriete kastje een nacht in een vriescel bij de plaatselijke slager te stallen, dan worden de plaagdieren letterlijk diepgevroren.


Deze houtworm vindt u enkel terug in dikker naaldhout. Wees attent voor de symptomen van houtworm. Nu kan ik de kast gaan behandelen, met bijv.


HG X tegen houtworm , maar ik denk dat ik deze beter weggooi. Nu mijn vraag: Alleen de kevers vliegen uit en larven kunnen alleen hout dat direct in contact staat met de kast aantasten. Kosteloos tot in de woning geleverd! Laat je inspireren door OTTO.


Hier vind je wat jij zoekt! Tijdelijk korting op Kasten. Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Ik heb een antiek bureau van mijn grootmoeder, waar ik vorige week houtwormen in heb geconstateerd.


Ik heb de houtwormen ontdekt, doordat er allemaal zaagsel op de grond lag. Ik wil het bureau graag behouden. Ik heb zelf wat research gedaan en ik zou het bureau graag willen laten invriezen om de houtwormen te bestrijden.


Zit er nog wel houtworm in? Check dan ook of de worm in het hout actief is, voordat je aan bestrijding denkt. Nieuwe houtwormgaatjes zijn herkenbaar aan de schone, lichtgekleurde binnenkant. Twijfel je, vul de gaatjes dan met bijenwas.


Zo herken je vers geboorde gaatjes beter. Vorige week heb ik een super leuke kast gekocht. Gister zag ik tot mijn spijt kleine gaatjes. Iemand een iedere hoe je dit als beste kan bestrijden?


Nu weet ik dat ons dakgeraamte ook wat houtworm in zit. Iedereen gaf aan dat het niet zo erg is bij een huis van bijna 1jaar oud. Nu begin ik daar ook een beetje aan te twijfelen.


Van houtworm is bekend dat ze er van houden om zich te nestelen in meubels. Het liefst van allemaal maken ze van een grote, houten kast hun nieuwe thuis. In eerste instantie zal houtworm zich in de praktijk dan ook nagenoeg altijd laten vaststellen in de meubels die in je huis zijn terug te vinden. Nu is mijn vraag, loog is natuurlijk tuig dood dit misschien de houtworm ook? Met de geur van de eikels lok je de houtwormen.


Of deze methode écht werkt, hebben wij onze twijfels over. Wat ons betreft is deze bestrijdingsmethode tegen houtworm een fabel. De houtworm tast vloeren, balken, houten fundamenten of daken, meubels en ook raamkozijnen aan. Daarom moet houtworm zo spoedig mogelijk bestreden worden, om verspreiding van het probleem te voorkomen. In dat geval heeft u zeker nog houtworm in de kast zitten.


Het gevaarlijke trouwens is dat de houtworm dan ook zich kan verspreiden naar andere houten elementen in uw woning. Het “tenten” van uw pand is voor onze specialisten geen enkel probleem. Met een begassingsbehandeling wordt 1 van de houtaantastende insecten (o.a. houtworm , boktor, spinthoutkever of bonte knaagkever) of voorraadaantasters in alle voorkomende stadia afgedood en hoeven er geen sloopwerkzaamheden plaats te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.