dinsdag 19 juli 2016

Veranda bouwvergunning

Renovatie van uw industrieel pand: vergunning nodig? Wij helpen je graag verder! Dankzij onze 3D tekeningen gaat u direct uw droom verandazien!


Gratis een offerte ontvangen of samen nadenken wat mogelijk is? Verandaverlichting op beslist.

Volstaat een melding bij je gemeente of moet je een vergunning aanvragen? Heb je een architect nodig of niet? We zetten alles op een rijtje.


Om te bekijken of u een vergunning nodig heeft voor uw veranda KLIK HIER Wanneer u twijfelt of u een vergunning nodig heeft voor uw overkapping , kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, om een helder beeld te krijgen voor de door u gewenste terras overkapping. Wel of geen vergunning voor uw veranda of terrasoverkapping. In bepaalde gevallen kan je de veranda bouwvergunning aanvragen via het snelinvoerloket.


Dat is een vereenvoudigde versie van het omgevingsloket.

Een aanvraag via het snelinvoerloket kan enkel als de veranda de hoofdfunctie en het aantal woongelegenheden van de woning niet wijzigt. Er mogen ook geen stabiliteitswerken uitgevoerd worden. Voor de aanbouw van bijgebouwen aan de woning zoals een veranda , een terrasoverkapping, een carport tegen de zijgevel, een annex met bijkeuken of een kleine gelijkvloerse uitbreiding wordt de vergunningsplicht onder voorwaarden vervangen door een meldingsplicht. Er geldt een maximum van vierkante meter aangebouwde bijgebouwen per woning. Bij het bouwen van een veranda heb je in Vlaanderen meestal geen bouwvergunning nodig.


Lees de regels van de stedenbouwkundige vergunning en de architect. Mag ik zonder bouwvergunning een veranda bouwen aan de achterzijde van mijn woning? Een veranda valt in de categorie bijbehorende bouwwerken.


Een nieuwe veranda plaatsen is een groots project die op lange termijn moet kunnen renderen. Kies dus niet de eerste beste vakman en vergelijk vooraf enkele offertes vooraleer je een beslissing neemt. Heb ik een vergunning nodig voor het bouwen van een veranda ? Op de website van Lugarde vindt u een groot assortiment met verschillende soorten houten veranda ’s. U vindt hier vrijstaande veranda ’s of aanbouwveranda’s, veranda ’s met piramidedaken, met zadeldaken of met platte daken.


Morgen zomaar zelf een veranda plaatsen zonder voorbereiding is echter niet mogelijk. In totaal mag je niet meer dan 40m² aan bijgebouwen plaatsen.

Is de veranda groter, dan moet je een stedenbouwkundige vergunning aanvragen. Voor bouwen is meestal een omgevingsvergunning (vroeger de bouwvergunning ) nodig. In een aantal gevallen kunt u zonder vergunning (vergunningvrij) bouwen. Tot nu toe bent u, in sommige gevallen, verplicht een lichte bouwvergunning aan te vragen als u een veranda of terrasoverkapping wilt plaatsen. Als u alles op een rijtje heeft voor uw veranda of terrasoverkapping, wordt het dus tijd om te gaan informeren bij uw gemeente of u een bouwvergunning nodig heeft voor uw veranda of terrasoverkapping.


Carport of overkapping vergunningsvrij bouwen mogelijkheden! Een carport of andere overkapping kan vergunningsvrij gebouwd worden. Meldingsplicht is de meest eenvoudige aanvraagmogelijkheid. Hiervoor moet je enkel aan de gemeente aangeven dat je een veranda gaat bouwen.


Dit kan echter enkel op basis van enkele voorwaarden: De veranda mag niet hoger zijn dan meter vanaf de grond. Wil je je woning uitbreiden, dan is een veranda veruit de beste keuze. Dit bijgebouw laat je namelijk toe om zowel in de zomer als in de winter te genieten van een prachtig uitzicht op je tuin.


Maar dit bijgebouw levert je nog meer voordelen op. Bestaande voornamelijk uit glas zorgt een veranda voor extra lichtinval in huis. Doet u kleine bouwwerken aan of rond uw woning (plaatsen van een tuinhuis, aanleggen van een vijver of zwembad), dan hebt u niet altijd een bouwvergunning nodig.


Voor bepaalde werken volstaat het om de werken aan uw gemeente te melden. Een vergunning zorgt ervoor dat de veiligheid van bewoners en omwonenden gegarandeerd wordt. Je hoeft niet in alle situaties een bouwvergunning aan te vragen, maar hoe weet je of jij een serre vergunning nodig hebt? De regels van een serre en uitbouw komen overeen wat betreft de vergunning.


Bekijk welke regels er zijn voor een vergunningsvrije.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.