donderdag 28 juli 2016

Aanleggen drainage

Bekijk nu ons brede assortiment drainage en toebehoren of laat u vakkundig adviseren. Groot aanbod drainagebuizen. Lees hier handige tips voor het zelf aanleggen van drainage in uw tuin. In Nederland is een natte tot zeer natte bodem geen vreemd verschijnsel.


Enerzijds heeft dit te maken met de lage ligging van (delen van) ons land. Anderzijds heeft structuurbederf van de bodem veelal een versterkend.

U kunt het beste uw drainage aanleggen in een grote lengte en in een rechte lijn. Hierdoor ontstaat een aanzuigende werking en loopt het water beter weg naar de afvoer (bijvoorbeeld een sloot, vijver of put). Houd bij het drainage aanleggen een maximale lengte van 3meter aan voor uw drainagebuizen.


Zoals we verteld hebben, zijn er verschillende soorten drainage en kun je het water dus via verschillende wegen afvoeren. Voordat je begint met drainage aanleggen is het belangrijk dat je hebt besloten waar je het water naar wilt afvoeren, zodat je niet voor niets de halve tuin overhoop haalt. Dan is het laten aanleggen van een drainagebuis een goed idee! Bij een ringdrainage zal u de drainage rond uw huis aanleggen , bij een oppervlakte drainage zorgt u ervoor dat in uw gehele tuin drainage wordt aangelegd. Zorg bij oppervlakte drainage dat elk punt van uw tuin tenminste binnen meter van de drainage vandaan ligt.


Dit werkt hetzelfde als drainage aanleggen in de kruipruimte.

Prijs voor drainage aanleggen rond huis. De drainage prijzen hangen erg af van de situatie en het oppervlakte waarover de drainage aangebracht moet worden. Een goed aangelegd drainagesysteem helpt u om van deze problemen af te komen.


Het aanleggen van drainage is zeer makkelijk en kunt u prima zelf doen! Factoren die de prijs van drainage aanleggen beïnvloeden. Voor het plaatsen van drainage in uw tuin zijn er verschillende factoren waar u rekening mee dient te houden.


Al deze zaken kunnen zowel rechtstreeks als onrechtstreeks een invloed hebben op het prijskaartje dat voor het plaatsen van drainage in rekening wordt gebracht. Doe dit altijd naar de straat, een putje of een border toe, maar nooit richting de woning. Laat regenwater nooit afvloeien naar een hemelwaterafvoer, maar zorg dat het in het grondwater kan lopen.


Goedkoop drainage aanleggen : De bodem van je tuin is van zand of veen en er blijven lang plassen water op het gras liggen na een hevige regenbui. In de tuin wordt een sleuf gemaakt die worden opgevuld met drainagebuizen van 50mm en zand. Wil jij een goede drainage aanleggen in je tuin of terras? Dan kunnen er uit de volgende opties gekozen worden die een grote invloed hebben op de prijs.


Er zijn meerdere mogelijkheden om de bodem van je tuin of terras goed te draineren. Als u drainage gaat aanleggen verschilt de afstand tussen evenwijdige buizen per toepassing. Zo geldt bij de meeste grondsoorten dat u een afstand aanhoudt van tot meter tussen twee drainagebuizen. Gaat u in een paardenbak drainage aanleggen ? Dan is de afstand tussen evenwijdige drainagebuizen meter.


Loonbedrijf Mulderij kan ook uw paardenbak draineren.

Zelf de tuin draineren is behoorlijk veel werk en vraagt om precisie. Hierdoor kunnen de drainagebuizen het overtollige water beter afvoeren. Deze drainagebuis heeft een kunststof vezel als omhulling en is door haar lange levensduur zeer geschikt voor het aanleggen van een duurzaam drainage systeem.


Deze drainagebuis is vooral geschikt op kleigrond om wegrotten tegen te gaan. Drainagebuis met PP4omwikkeling. Heeft u vragen over drainage en de werking? Lees dan de uitgebreide adviespagina over drainage aanleggen op onze subshop WitWay. Of neem gerust contact op met onze medewerkers.


We staan voor u klaar met de juiste informatie! Zoals hierboven genoemd zijn er verschillende drainage soorten, waaronder drainagebuizen met- en zonder. Om uw drainagesysteem vakkundig aan te leggen hebben wij een breed scala aan aansluitmaterialen en koppelstukken. Zoals de t-stukken graden en graden, verloopstukken naar pvc rioolbuis, of kruisstukken om meerdere drainagebuizen te koppelen.


Zo wordt drainage aanleggen gemakkelijk. Wel is het mogelijk de hoofdbuis van de drainage eventueel op het regenwater circuit aan te sluiten. Dan kan wel voor praktische problemen zorgen.


Het riolering van het regenwatercircuit moet namelijk diep genoeg zijn ten opzicht van de drainering. In stedelijk gebied is drainage noodzakelijk om te voorkomen dat kruipruimtes en kelders van woningen onder lopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.