vrijdag 29 juli 2016

Meststoffen voor gazon

Hét kennis- en contactmoment voor de groene branche in Hardenberg. Bent u klaar voor de 21e editie van hét kennis- en contactmoment voor de groene branche? Ruime keuze tuinartikelen online.


Koop nú Meststoffen in onze Webshop of de Bouwmarkt! Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver.

Welk type gazon je ook hebt, in het uitgebreide gamma van DCM vind je de beste voeding voor jouw gras. Er zijn vrij veel verschillende soorten meststoffen voor het gazon te koop waardoor het soms wel eens lastig kan zijn om tot een keuze te komen. Toch is het allemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt. In principe zijn er slechts twee soorten gazonmest: organische mest en kunstmest. Wilt u meer weten over het gazon bemesten, de juiste gazonmest en wanneer u kunt bemesten?


Waarom het gazon bemesten? Net als alle andere tuinplanten heeft ook gras voldoende meststoffen nodig om te kunnen groeien. Vandaar dat uw gazon bemesten essentieel is voor een gezonde grasmat.

Geef na september geen meststoffen meer aan het gazon. Het gras neemt deze door de verminderde groei niet meer op. Vooral stikstof dat daardoor in de grond blijft zitten is de oorzaak van veel gazonziekten. Heeft u een gazon dat voor de winter is aangeleg geef dan de eerste bemesting direct na de eerste maaibeurt.


Er bestaan ook organisch-minerale meststoffen die voor uit organisch materiaal bestaan en uit minerale kunstmest, dus zout. Het grote verschil met kunstmest is dat 1 organische meststoffen de bodem met haar bodemleven voedt en daardoor de plant. Dit lijkt een klein verschil, maar is wel essentieel.


Meststoffen voor het gazon Alleen de juiste en beste meststoffen voor uw gazon afgestemd op elk seizoen. De meststoffen voor het gazon zijn samengesteld door de Grasdokter en uniek in haar soort. Elke bemesting bevat een samenstelling van verschillende npk en andere meststoffen voor een optimale groei en conditie van het gras. Hebt u een vraag voor onze experten over een product of een probleem in uw tuin? Er zijn veel producten te verkrijgen voor het bemesten van het gazon.


De basis voor de bemesting bestaat uit de NPK-samenstelling. Dit is de afkorting voor meststoffen. Als je geen mulch-functie hebt op je gazonmaaier kun je als vuistregel nemen dat na iedere tot maaibeurten het gazon opnieuw bemest. Opgelet: ons volledig aanbod is momenteel nog niet online beschikbaar.


Geleidelijk aan voegen we meer producten toe.

Bemesting draagt bij aan de groei van een mooi gazon , recreatieterrein of sportveld. Lees meer over onze meststoffen voor de groenvoorziening. Gazonmest is de voeding voor een gazon.


Toch is dat te algemeen geformuleerd om later in dit artikel de beste bemesting voor jóuw gazon te kiezen. Zo zijn er honderden, misschien wel duizenden, verschillende samenstellingen van meststoffen voor het gazon. DCM Najaarsmeststof Gazon is speciaal samengesteld en afgestemd op het gebruik in het najaar. Het bevat een extra hoog kaliumgehalte om het gazon af te harden en te beschermen tegen betreding, vorst en andere weersomstandigheden.


Zo blijft je gazon diepgroen, sterk en dicht. Kies voor meststoffen en kalk in korrelvorm om stuiven te voorkomen. Door de dichte zoden krijgt mos geen kans. Bemest niet op een zonnige dag want dan is de kans op verbranding groot. Beter is het om het gazon vlak voor een regenbui te bemesten, maar de natuur laat zich natuurlijk niet dwingen.


In plaats daarvan kun je na het gazon bemesten ook sproeien. Speciaal ontwikkeld voor de aanleg van gazons , biedt de DCM Organische Meststof voor Aanleg Gazon , de totaaloplossing bij de aanleg van een nieuwe graszode , zowel bij het inzaaien van gras als bij het leggen van graszoden. NPK 5-4-3) DCM Organische Meststof voor Aanleg Gazon biedt u het volgende: nadruk op stikstof voor een goede ingroei van.


Wapen je gazon tegen de winter. Een diepgroen gazon zelfs tot diep in de winter, ja zeker, het is mogelijk. In de winter is uw gazon onderhevig aan extreme weersomstandigheden zoals vorst en veel neerslag.


Een dichte grasmat in het najaar zorgt ervoor dat uw gazon goed de winter doorkomt. Om in te werken in de grond bij het zaaien of leggen van graszoden. Verbetert de bodemstructuur en geeft fosforrijke voeding waardoor de inworteling wordt versneld.


De beste meststoffen voor alle planten Welke meststoffen geschikt zijn voor jou, hangt af van het soort planten dat je hebt. Wil je de bijvoorbeeld de gewassen in je woonkamer voeden? Kies dan voor een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten.


De ingrediënten van deze meststof zijn precies afgestemd op de behoeftes van gewassen binnenshuis. Geef in april gemengde organische mest. Daarna heeft het gazon maandelijks een bemesting nodig. Kies hiervoor bemesting die veel stikstof bevat. Wie voor gemak wil gaan, kiest voor de speciale gazonmest die algemeen te koop is.


Hier zitten alle noodzakelijke meststoffen al in. De maandelijkse mestgift kan worden gegeven tot eind augustus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.