donderdag 14 juli 2016

Rozenhydrolaat

Bij ontstoken en vermoeide ogen werkt een compres gemaakt van een wattenpad gedrenkt in rozenhydrolaat , dit minstens minuten op de gesloten ogen laten liggen. Geeft rust en verzacht de ogen. Ook bij honden en katten met oogontstekingen kan je dit goed schoonmaken met een wattenpad met rozen hydrolaat.


Dit verlicht de pijn en verzacht. Rooshydrolaat is aangenaam in huidverzorgingsproducten omwille van de geur en de opwekkende eigenschappen. Uitermate geschikt voor de vermoeide huid.

Vooral bij de verzorging van de gezichtshuid (als gezichtswater, in cr en egraveme of in een kleimasker). Het hydrolaat wordt gewaardeerd om haar samentrekkende, celvernieuwende en verzachtende werking. Het hydrolaat heeft een fantastisch diepe, zoete rozengeur. Rozenhydrolaat is een distillaat op basis van de verse bloemen. Natuurlijke en biologische cosmetica bestelt u gemakkelijk bij NatuurlijkZUIVER.


Maak een supersnel verfrissend masker met rozenhydrolaat en het pop-up masker. Rozen geven een gevoel van warmte en harmonie, terwijl de werkzame stoffen de huid doen opleven en versterken. Het zoete biologische Bulgaarse rozenwater is fantastisch voor de gezichtshuid van elk huidtype.

We hebben de rozenblaadjes anderhalf uur gedestilleerd. Na het stopzetten van de destillatie hadden we Liter zeer welriekende rozenhydrolaat verzameld. Opvallende was dat het hydrolaat eigenlijk al vanaf het begin van de destillatie helder was. Bij het destilleren van andere planten is het hydrolaat vaak licht troebel. Door Nayali rozenhydrolaat voorzichtig met een watje op de huid aan te brengen, reinig je de huid niet alleen, maar help je haar tevens te verfrissen, te kalmeren en te verstevigen.


Deze eigenschappen voeg je toe wanneer je een (gezichts)masker aanmengt met rozenhydrolaat. Meer inspiratie over Marokkaanse schoonheidsrecepten vind je hier. Een hydrolaat is per definitie verkregen door stoom distillatie, in feite is rozenhydrolaat een restproduct van het distillatie proces wat men start om de etherische olie uit het rozenblad te verkrijgen. Gedurende dit proces wordt er in een destillatie kolf vanaf onder stoom gelei door de kolf waar het rozenblad in is verzameld.


Dit rozenhydrolaat , of rozenwater, is een essentieel ingrediënt in anti-verouderingsbehandelingen. De samentrekkende en tonifiërende eigenschappen helpen de tekenen van huidveroudering tegen te gaan. Dit hydrolaat is vrij van conserveringsmiddelen.


Of zelfgemaakte oogmakeup remover met amandelolie en rozenhydrolaat In principe is van elke plant, bloem, boom of struik waarvan een etherische olie geproduceerd wordt een hydrolaat te verkrijgen. Sommige planten leveren echter zo weinig etherische olie op dat ze vaak alleen gedestilleerd worden voor het hydrolaat, zoals korenbloem en hamamelis (toverhazelaar). Een kostbare bloemengeur voor lichaam, ziel en geest. Opent het hart en geeft evenwicht.


Subtiele spray voor lichaam en hoofd.

Kalmeert de rode, geïrriteerde huid en brengt het lichaam in balans. TIP: voor het aanbrengen van een lichaamsolie, een beetje rozenhydrolaat op het lichaam sprayen. Daarnaast gebruik ik rozenhydrolaat. Het heeft een ph van rond de hydrateert en kalmeert de huid.


Lanoline is een ander woord voor wolvet. Het wordt gewonnen uit de wol van schapen. Qua samenstelling lijkt het heel erg op het huidvet van de mens. Het kalmeert, hydrateert, tonifieert en werkt ontstekingsremmend en celvernieuwend. Ondanks de intensieve werking is rozenhydrolaat mild voor de huid en daardoor ook zeer geschikt voor de gevoelige huid en de babyhuid.


Natuurlijk rozenwater kan puur gebruikt worden als gezichtswater of dienen als waterbasis voor cosmetica. In drankjes, thee, water, vruchtendrankjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.