vrijdag 22 juli 2016

Welke boom in kleine tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Hieronder is een kleine selectie gemaakt en met de knop daaronder wordt het hele assortiment voor kleine tuinen getoond. Geschikte bomen voor kleine tuinen.


Bomen van 3de grootte, tot max. Wordt de boom in de tuin te groot, laat dan de boom snoeien of laat de boom kappen.

Vaak geven gemeentes een kapvergunning af, met een herplantplicht. Daarin staat van welke grootte je een boom moet terugplanten. Een goed advies bij een tuincentrum of kwekerij is hierbij goud waard. Tussen november en maart zien we de tuinaanleggers volop aan het werk met het aanplanten van tuinen.


Maar zijn die bomen ook geschikt voor je ( kleine ) tuin ? Je zou dat eigenlijk wel verwachten, maar het tegendeel is waar. Tips voor een kleine tuin. Naast kleine bomen is er nog zoveel meer mogelijk om te kunnen genieten van tuinen met een kleinere oppervlakte.

Benieuwd hoe jij je kleine tuin optimaal kunt gebruiken? Of heb je gewoon behoefte aan wat inspiratie voor kleurgebruik en optische effecten in je tuin ? Sierbomen voor de kleine tuin. Bekijk dan onze tips voor kleine tuinen. Waarom willen mensen sierbomen voor de ( kleine ) tuin ? De meeste sierbomen bereiken geen grote volwassen hoogte.


Sierbomen is een breed begrip in de hoofdgroepen van de boomsoorten. In het blad ‘Seizoenen’ van de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren lazen we een interessant artikel over bomen in kleine tuinen. In Rotterdam beweert men nog al eens dat een tuin te klein is voor een boom , zodat er geen herplant volgt na kap. In de praktijk noemen we ook kleinere bomen gewoon een boom. Heesters zijn struiken die lager zijn dan bomen en vaak ook meerdere stammen vlak boven de grond hebben.


Ook andere zaken in je tuin kunnen bepalen welke boom het meest geschikt is voor je tuin : niet alleen de grootte is van belang maar ook de grondsoort en de standplaats. De lengte van de stam tot aan de bol staat namelijk vast. Zo is de eindhoogte goed in te schatten. Acer campestre ‘Nanum’ is een bolvormige veldesdoorn met roomwitte bloei, rozerode scheuten en opvallende kurklijsten in de winter.


U bent van plan een boom te kopen die niet al te groot wordt? Wij hebben diverse soorten bomen die in een kleine tuin passen.

We leveren u alleen de allerbeste (eerste) kwaliteit kleine sierbomen direct vanuit onze eigen kwekerij tegen de scherpste prijs. Kleine Tuinen Buitentuinen Huis En Tuin Witte Tuinen Tuin Screening Prachtige Tuinen Tuin Meubelen Tuin Eigenzinnigheid Tuinplanten Leuk de verdeling van de tuin , doormiddel van lage heggen. Dus een boom van meter heeft wortels rondom in een straal van meter.


Dat vergeten tuinbezitters vaak. In die cirkel onttrekt de boom voeding en water aan de grond. Het gras wordt snel droog en er groeit weinig onder het schaduwrijke bladerdak.


Boom planten in de kleine tuin. Als je een boom plant, houd dan in het achterhoofd hoe hoog en. In elke tuin hoort een boom , want die geeft sfeer, schaduw en beschutting, en vogels en insecten vinden er voedsel en onderdak. Ook voor een kleine tuin is er volop keuze, want er zijn heel veel bomen die bescheiden van formaat blijven.


Tuin Co zet ze voor u op een rijtje. Naast de juiste verzorging is met name de uiteindelijke afmeting van de boom van belang. Wanneer u rekening houdt met de juiste verhoudingen zijn groenblijvende bomen ook geschikt voor de kleine tuin. Een vraag die ons vaak gesteld wordt is welke groenblijvende bomen voor de kleine tuin geschikt zijn.


Indien nodig zijn ze ook te snoeien. Een grillige goed te snoeien Carpinus Betulus (haagbeuk) is ook een aanwinst in iedere kleine tuin. Maar welke bomen zijn nou geschikt om in een pot te plaatsen?


Hieronder hebben wij een aantal mooie bomen geselecteerd die het goed kunnen doen in een pot. Door ze in een pot te planten blijven het kleine bomen. Je kunt natuurlijk ook overwegen om een struik in de vorm van een boom te snoeien voor een soortgelijk effect.


Lees hier welke soorten je het best kunt toepassen. Welke fruitboom past in een kleine tuin ? Welke rassen zijn het minst ziektegevoelig? Hoe moet je een fruitboom snoeien? Hoe kun je de oogst spreiden en bewaren? Beschikbaar vanaf eind oktober.


Je kunt nu al het boek bestellen voor slechts €(voor Velt-leden, of €2voor niet-Velt-leden), zo ben je zeker van je exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.