woensdag 7 september 2016

Ficus elastica snoeien

Ficus elastica snoeien

Boek Appartement Ficus nu! Ergens anders goedkoper bel ons. De goedkoopste last minutes. Snoei de Ficus elk najaar, of als de plant te groot wordt. Dit heeft als voordeel dat de kamerplant mooi compact blijft, zonder lelijke uitlopers.


Daarnaast bereikt meer zonlicht gedurende de winter de kern van de Ficus. De Ficus Lyrata is een uitzondering, deze kan het best gesnoeid worden in mei. De Ficus is een zeer veelzijdige kamerplant die veel verschillende verschijningen heeft. De kamerplant Ficus komt al jaren voor in onze huiskamers en is een zeer populaire kamerplant. Om je plant te stekken, neem je een bladstek of een kopstek.


Let op voor het witte melksap dat uit de plant komt, dat is licht giftig. Zet de stek een uurtje in water en nadien in stekgrond. De groene planten kunnen met iets minder licht toe dan de bonte planten. Ficus elastica heeft een heel lichte standplaats nodig, zonder direct daglicht rond het middaguur.


Ficus elastica snoeien

Vermijd tochtrijke plekken en zet ze niet direct bij een raam, vanwege de koude lucht. Duidelijke en goede instructievideo over het snoeien van de kroon van de Ficus op stam. Eenvoudig indien de instructies van deze video worden gevolgd. U kunt inderdaad een ficus snoeien. Je zag hem ook vaak in openbare gebouwen omdat het een sterke plant is.


Ik zou het mooi vinden als mijn ficus een klein stammetje heeft met daarboven een mooie bladeren” bol”. De plant zou ik rond meter hoog willen laten worden, maar dan met een kleine stam die zichtbaar is en daarboven natuurlijk die prachtige bladeren van de ficus elastica. Soms wordt je Ficus te groot, groeit hij niet mooi of wil je hem stekken. Mijn Ficus benghalensis had door te weinig licht geen mooie stevige bladeren, dus besloot ik hem terug te snoeien en in het filmpje hieronder precies te laten zien hoe je dat doet. Ficus carica : Een vijgenplant met grote eetbare vruchten, is het resultaat van een kruising tussen meerdere wilde soorten en variëteiten, zoals Ficus pseudo-carica, Ficus palmata, Ficus afghanistana, enz.


Naargelang de afkomst zal de plant uitgroeien tot een struik of boom. Bij het overpotten naar een grotere pot zal de Ficus in eerste instantie flink gaan groeien, let hier op. Een Ficus wil gemiddeld één keer per jaar verpot worden.


Verpotten tips Snoeien Als een Ficus te groot wordt of hij heeft lelijke uitlopers ontwikkeld kan je deze het beste in het najaar snoeien. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, wordt er geen rubber (meer) gemaakt van zijn witte sap en wordt hij gekweekt om als hij gekweekt om als kamerplant te dienen. De Rubberplant, in Latijn Ficus robusta, is een sterke luchtzuiverende plant die tegen veel omstandigheden kan. Zo kan ze goed in de halfschaduw tot schaduw leven, heeft de plant weinig water nodig en is goed resistent tegen insecten. Nog belangrijker is dat de Rubberplant goed giftige gassen in de lucht kan verwijderen.


De plant stelt dan ook weinig eisen: alleen matig licht is een must. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder helpen. De Ficus Elastica wordt ook wel Indische rubberboom genoemd. Plant van rubber – Elastica.


Die naam kom niet uit het niets, de plant werd vroeger op plantages gekweekt om rubber te winnen. Tegenwoordig is er een andere boomsoort gevonden die meer rubber produceert, dus staat de plant vooral graag in onze huiskamers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.