dinsdag 13 september 2016

Keurmerk hout

Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Deze week extra scherp geprijsd. Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost.


Wereldwijd zijn er twee internationale keurmerken die duurzaam bosbeheer aantoonbaar en transparant maken, FSC en PEFC.

De keurmerken hanteren een eigen systematiek en zijn beiden goedgekeurd binnen het duurzaam inkoopbeleid van de overheid. Hout uit duurzaam beheerde bossen is te herkennen aan de logo’s van FSC en PEFC. PEFC is hét keurmerk voor duurzaam bosbeheer. Het internationale PEFC keurmerk garandeert dat hout - en papierproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos en. Hout oogsten en geld verdienen mét behoud van het bos.


Markt ‘Kozijn van de Toekomst’ zet volgende stap. Hout met het PEFC- keurmerk komt uit duurzaam en sociaal beheerde bossen. Het PEFC- keurmerk kan je tegen komen op producten van of met hout.

Het logo is te vinden op allerlei artikelen in bouwmarkten en groothandels in (interieur)artikelen van of met hout. Gebruik FSC keurmerk en aanbesteden. Er bestaat veel discussie over het gebruik van een FSC- keurmerk in een bestek. Decentrale overheden blijken in hun bestek vaak naar het FSC- of andere keurmerken te verwijzen om zo verzekerd te zijn van de inkoop van duurzaam hout.


De aankoop van hout of houtproducten maakt vaak onderdeel uit van overheidsopdrachten. Bijvoorbeeld als onderdeel van bouwwerken, meubilair of in vloerbedekkingen. De EU vindt het gebruik van duurzaam en legaal hout belangrijk. Ook wanneer het gaat om overheidsopdrachten van decentrale overheden.


Hout uit verantwoord beheerde bossen is een duurzame grondstof. U draagt bij aan de bescherming en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier van de wereldwijde bossen door FSC hout te gebruiken. Wilt u hout kopen met het FSC keurmerk ? Een deel van ons aanbod bundels dragen het keurmerk.


Bekijk ons aanbod FSC hout. Hout - en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Verantwoorde houtkap en keurmerken.


Gelukkig is er ook hout dat op een goede manier geproduceerd wordt.

In duurzaam beheerde bossen wordt selectief gekapt en voor elke gekapte boom wordt er een nieuwe geplant. Homé Hout BV streeft naar een eerlijke handel in hout door zijn aandacht te vestigen op duurzaam geproduceerd en gecertificeerd hout. Wij willen onze klanten dan ook een duurzaam verkregen product met een eerlijke en betrouwbare afkomst garanderen. Meer informatie over onze keurmerken en certificaten? Geen enkel ander keurmerk garandeert wat STIP garandeert: een STIP-bedrijf koopt uitsluitend verantwoord geproduceerd hout en verkoopt dat dus ook.


KOMO is een kwaliteitskeurmerk voor de bouw. De basis voor KOMO certificering wordt altijd gevormd door een Nationale Beoordelingslijn. De SKH (Stichting Kwaliteitsverklaring Hout ) geeft KOMO kwaliteitsverklaringen van producten als hout , houtproducten, houtconstructies en overige producten en diensten.


SKH is gespecialiseerd in KOMO certificering van o. Omdat het KOMO keurmerk een zeer brede acceptatie kent en geldt als een preferente kwaliteitsonderscheiding, biedt het een uitgelezen bijdrage aan uw marktposities. Keurmerken hebben ook een voorbeeldfunctie: we worden in de winkel kritischer over producten zónder keurmerk. De producenten van die producten gaan dan ook iets doen aan duurzaamheid. Door het FSC-keurmerksysteem kunnen boseigenaren die zich aan de afspraken houden, zich onderscheiden van degenen die hun bos niet goed beheren. Daarnaast maakt FSC het hout herkenbaar voor de eindgebruiker.


Hout is sinds de mens begon met het bouwen van schuilplaatsen een belangrijk constructiemateriaal en blijft ook vandaag veel gebruikt. Heel wat producten met hout als grondstof zijn vervangen door andere grondstoffen zoals metaal en kunststof.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.