donderdag 22 september 2016

Plasmolen zwemmen

Ten zuiden van Nijmegen in de kop van Noord-Limburg ligt recreatiegebied Mookerplas in het plaatsje Plasmolen. Het gezellige strand van De Grote Siep biedt u een breed zandstran een ruime ligweide en diverse voorzieningen voor een dagje uit. Voor zonaanbidders en waterminnaars is de 1ha grote Mookerplas met het dagrecreatieterrein de Grote Siep een ideaal gebied om te zonnen, zwemmen , surfen, zeilen en vissen.


Omringd door stranden en zonneweiden met veel faciliteiten zoals sport- en spelvoorzieningen, picknickplaatsen en op een aantal weiden een speciaal ingerichte. Zwembad in Plasmolen , Uit Met Kinderen over openingstijden vandaag, prijzen of tarief en route, korting en pretparken, attractiepark, speeltuin, Dierentuin Zwembad.

Bij aanmeren of zwemmen zet altijd de motor uit! Het is verboden om achter de boot te hangen of te zwemmen als de motor draait. Rondvaartboten, vrachtschepen, andere beroepsvaartuigen en (andere) schepen groter dan meter hebben te allen tijde voorrang. Het gebied bestaat uit een grote plas, strandjes, grasvelden en een groenstrook. Er is een hondenwandelzone waar honden het hele jaar door los mogen lopen, mits op het pad en onder appel.


Eldorado ligt in een mooie omgeving waar veel te doen is. Uiteraard kun je zwemmen , vissen of varen op de Mookerplas.

In Nationaal Park de Maasduinen, gelegen op zo’n km, fiets of wandel je door een schitterend gebied met stuifzan bossen, heide en vennen. Ook leuk zijn de Tuinen van Appeltern op een half uurtje rijden van de camping. Plasmolen is gelegen tussen de stuwwal, waarop zich het natuurgebied Sint-Jansberg bevindt, en de door grindafgraving ontstane Mookerplas. De Sint-Jansberg is een wandelgebied van circa 2hectare en is eigendom van Natuurmonumenten.


Plasmolen ligt op een hoogte van meter, maar op de Sint-Jansberg gaat de hoogte tot ruim meter. Voorheen was er een speciaal naaktstran maar tegenwoordig is dit helemaal begroeid met brandnetels. Op deze site is informatie te vinden over de kwaliteit van het zwemwater en omgeving. In de Limburgse Peel kan je heerlijk zwemmen , deinen in het golfslagbad en roetsjen van de glijbanen.


De kids vermaken zich prima in het Kinder-Doe-Bad met de koninklijke kikkerfamilie en de octopus. Geniet een dagje zwemmen in het Center Parcs Aqua Mundo subtropisch zwemparadijs! Bowling Plasmolen en restaurant Het Zuiden zijn al jaren een begrip in de omgeving.


U kunt bij ons genieten van een heerlijk avondje uit, alleen bowlen, dineren, of een combinatie van beiden. Wij heten u van harte welkom! De gemeen te Mook en Middelaar is de noordelijkste gemeente van de provincie Limburg.


De gemeente wordt wel de brug tussen Maas en heuvelland genoemd.

De heuvels, bos en heide maken grote delen van de gemeente tot bijzonder natuurgebied. Vakantiepark De Riethorst is een kleinschalig park in Plasmolen : de toeristische kern van de gemeente Mook, in het uiterste noorden van Limburg. Op het park bevinden zich comfortabele vakantiewoningen met een ruime, omheinde tuin en terras. Geniet van heerlijke rust en ruimte in Limburg!


Heuvelachtig landschap De omgeving rondom het park is. Recreatiegebied Mookerplas in Plasmolen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.


Vakantie is voor veel mensen hét hoogtepunt van het jaar. Een tijd om naar uit te kijken, om heerlijk te ontspannen en onbezorgd te genieten. Bungalowpark De Riethorst is een fraai gelegen vakantiepark in Plasmolen , Nederland.


Restaurant de Plasmolense Hof ligt in het kleine plaatsje Plasmolen. Geliefd bij schilders, natuurliefhebbers en culinaire fijnproevers en waar de drie provincies Gelderlan Brabant en Limburg elkaar ontmoeten. Het kanaal en ongeveer de helft van de Siep zijn voor recreatieboten toegankelijk en bij Mook en Plasmolen zijn ook jachthavens en campings.


Daarnaast maakt een zestal scoutingverenigingen gebruik van de Mookerplas als thuishaven. Het zwemoppervlak bedraagt 1hectare en het strand en de weides hectare.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.