dinsdag 20 september 2016

Ratten gaten in de tuin

Snel en effectief je huis ratvrij met de KB Home Defense rattenval. Voor 23:bestel Morgen in huis. Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop. Grootste assortiment topmerken.


Heb je te maken met een bruine rat in de tuin dan dien je te onderzoeken of er ergens een nest of een hol zit.

Dit kun je herkennen aan een rond gat in de grond van ongeveer tot centimeter doorsnee. Gaten van een rattenhol zijn te vinden onder dichte begroeiing, onder schuurtjes en onder tegels. Dit komt omdat de tuin niet alleen beschutting biedt in de vorm van bosjes en schuurtjes, maar ook omdat er veel voedsel voor ze te vinden is. Tekenen van ratten en muizen in de tuin.


Dan kunnen de ratten vrij komen en gaan ze - veelal tegen wil en dank - op zoek naar een andere verblijfplaats. Dan ziet men ook de bekende rattengangen ontstaan. De aanwezigheid van ratten in de tuin worden ook veelal vermoed naar aanleiding van deze gangen of gaten in de tuin. Wat te doen met ratten in de tuin ?

In onze tuinen schuilen ze vaak in de houtwal, onder struiken en tussen het brandhout. Bruine ratten vangen is een behoorlijke uitdaging maar lang niet onmogelijk. Een aanrader is om het probleem zonder het gebruik van gif aan te pakken en een val te gebruiken waarbij de ratten onmiddellijk en humaan worden gedood. Wanneer dit het geval is dient u direct over te gaan op ratten bestrijden in de tuin voordat de rattenplaag groter wordt. Last van ratten in de tuin.


Het opmerken van een rattenplaag in de tuin gebeurt meestal wanneer u ’s avonds door de tuin heen loopt. In het donker komen de ratten te voorschijn om op voedseljacht te gaan. Geen ongevaarlijke plaag, want ratten kunnen een scala aan ernstige ziektes overbrengen. Om ratten te bestrijden heb je twee opties.


Blijven met behulp van een paar sterke katten. Pagina van - ratten in onze tuin ! Koffiehoekje: Gisteren floepten de lichten buiten steeds weer aan. Er staan aan elke hoek van ons huis bewegingsdetectoren, en die laten bij de minste beweging de grote lichten (fare) aanfloepen. Het verschil is dat de zandhopen van de woelrat platter dan een molshoop zijn en dat de zandhoop náást de gegraven gang ligt in plaats van er recht boven.


Ook zitten er vaak plantenresten door een ‘woelrathoop’. Naast deze zandhopen kun je hier en daar ook een gat in je tuin vinden. Het komt ook voor dat de woelrat gebruik maakt van het.

Ook ratten in de tuin of andere buitengebieden brengen een hoog risico met mee, in het bijzonder op plaatsen waar kinderen of huisdieren komen. Het is belangrijk om ratten uit de tuin te verwijderen, zodat er minder gevaar is dat ze het huis proberen binnen te komen. Ik heb de gemeente verwittigd en ze hebben via de groendienst me vergift gegeven. Van tuinhout tot sierbestrating!


Gaten en kieren in spouwmuren sluit je af met een weringsplug (of muizenrooster), waardoor knaagdieren niet naar binnen kunnen, maar de ventilatie intact blijft. In een opgeruimde tuin zal een rat zich minder snel nestelen. Zorg voor zo min mogelijk afval en rommel in en rondom je pand zodat de ratten daar niet door worden aangetrokken. Ratten verjagen uit de tuin.


Houd de begroeiing in je tuin zo kort mogelijk. Maak voedsel zo onbereikbaar mogelijk voor ratten. Problemen met het riool is de meest voorkomende oorzaak van een rattenplaag. Verspreid de geur van terpentine, kamille en munt langs de deuren van uw huis, ratten houden namelijk niet van deze geur. Neem een kat met jachtinstinct.


Strooi niet zomaar met (vogel)voer. Laat geen afval van fruitbomen liggen in de tuin. Heeft u genoeg van de ratten en wilt u zelf ratten bestrijden? Hallo heb nu ongeveer jaar last van ratten ( in de spouw muur) ze komen via de daken bij ons binnen en ja als je het gat dicht stopt knagen ze gewoon een ander gat zelfs door beton komen ze heen. We hebben gaten in de muur laten maken om gif te kunnen strooien, dit werkt wel maar kost veel geld en tijd en een hele hoop onrustige nachten.


December is de eerste wintermaand en meteen de laatste maand van het jaar. Op de vogels in onze tuin na zijn de meeste dieren in rust. Toch kan er nog het één en ander gebeuren in de tuin om het de diertjes naar hun zin te maken. Toch is het raadzaam om enkele soorten uit de tuin te weren, want als het een ware plaag wordt kunnen ze de planten en struiken stevig belemmeren in hun groei.


De zwarte rat heeft over het algemeen een zwarte vacht en de bruine rat een grijsbruine, maar er bestaan ook bruine ratten met een zwarte vacht en zwarte ratten met een bruine vacht. De zwarte rat is weer bezig aan een opmars met name in de zuidelijke provincies van Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.