donderdag 8 juni 2017

Dikke bromvliegen in huis

Informatie over vochtbestrijding. Elk vochtprobleem lossen wij op. Gratis en vrijblijvende offerte. Huizen met korting tot.


Wij hebben een huis gekocht waar we elk voorjaar en elk najaar dagelijks circa vliegen hebben en we worden daar nu toch wel echt moe van.

Het betreft een houten huis van bijna 1jaar oud en we wonen in Noord-Zweden. Het zijn zwarte vliegen met een wat bruin kontje, zal ik maar zeggen. Ze zijn bij de ramen te vinden, vooral bij zonnig weer. Bromvlieg ( dik , stekelig, bromt!).


Wij hebben in huis overal horren en de ene deur waar dit niet zit wordt goed dicht gehouden. Voorkom dat voedsel in de prullenbak gaat rotten en gooi organisch afval zo snel mogelijk in de container. Zet containers niet te dicht bij je huis of bij de ingang van het bedrijf.

Door regelmatig te poetsen wordt je bedrijf of huis sowieso oninteressant voor vliegen. Vliegen zitten graag op zolder, in keukens of opslagruimtes en in kruipruimtes. Zie je een dikke vlieg in huis en maakt deze een brommend geluid? Grote kans dat je te maken hebt met een bromvlieg.


Het geluid kan je niet ontgaan en kan aardig op je zenuwen werken. De volwassen bromvlieg legt de eitjes in kadavers of mest, de larven dringen soms via wonden het lichaam binnen. Klustervliegen in huis op zolder of kamers. In het najaar gaan deze vliegen zich klusteren en op zoek naar een overwinteringsplaats. Dat kan zijn in holle ruimtes als een spouwmuur, onder de pannen, maar ook ruimtes in huis zoals zolders of kamers klusteren deze vliegen zich.


Sinds een week of hebben wij ontzettend last van vliegen in huis ! Elke dag meppen we er een stuk of wat doo maar de volgende dag zitten er gewoon keer zo veel. Waar komen die beesten in godsnaam vandaan, moeten die niet allang dood zijn? Het zijn grote dikke zwarte vliegen en verschrikkelijk irritant. Een bakje met water en wat hele kruidnagels, gegarandeerd geen vliegen meer in huis ! Staat bij mij beneden op de keuken tafel en het hele huis is vrij van vliegen.


Er zijn echter dingen die je kunt ondernemen om minder vliegen in je huis te hebben.

Raak vliegen in je huis kwijt door vallen te zetten, insecticiden te gebruiken, natuurlijke afweermiddelen zoals etherische olie en kruiden te proberen en plekken waar vliegen graag eten en broeden goed schoon te houden. Dikke bromvliegen zijn begonnen als larve in rottend vlees (yagh). Veel blauw in huis houdt de vliegen buiten, ze zullen niet gauw op iets blauws gaan zitten. U hebt niet één, twee of drie vliegen in huis maar tientallen. Hallo, sinds enige tijd hebben we last van dikke trage bromvliegen die uit de kruipruimte komen.


Hele huis onder de vliegen. Als ze binnen zijn, kan het helpen om de ramen en deuren tegenover elkaar open te zetten, zodat het in huis flink tocht. Sommige bomen en planten houden vliegen op afstan bijvoorbeeld vlierstruiken, notenbomen, afrikaantjes en citroenkruid. De naam clustervlieg komt vooral door het gedrag dat je ziet.


Ze worden in grote groepen in huizen en panden gevonden. Eigenlijk is het gewoon een soort bromvlieg. Waarom de dieren zich zo massaal in een huis verzamelen? De bromvliegen willen overwinteren op een koele, donkere plek. De blauwe bromvlieg (Calliphora) legt zijn eieren in kadavers, rottende vleesresten en soms ook wel in wonden.


Hun levensduur is afhankelijk van de omgevingsfactoren. Vooral temperatuur en relatieve luchtvochtigheid zijn belangrijk. In gunstige omstandigheden leven ze een vijftal weken.


Zijn het van die vette, met dik lijf en dikke poten, die vervolgens door je huis heen rennen? Die heb ik ook een tijd geha in mijn vorige huis. Het is paartijd en ze zoeken naar een partner. Ik heb nergens een middeltje gevonden dat ertegen hielp. De roodbaard- bromvlieg leeft in losse groepen.


Wanneer een dier voedsel vindt scheidt het een feromoon uit dat de andere dieren waarschuwt. Net als andere bromvliegen eet de blauwe bromvlieg vooral rottend vlees, afval en faeces.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.