woensdag 28 juni 2017

Kleine tuin aanleggen voorbeelden

Van tuinhout tot sierbestrating! Een kleine tuin ontwerpen vraagt om slim en creatief gebruik van de ruimte. De professionals tonen de fijne kneepjes van het vak. Ontdek tips, trends en inspiratie voor het ontwerpen van een kleine tuin.


Dan is het belangrijk om te weten wat je wel en niet wil.

Bekijk deze voorbeeldtuinen om inspiratie op te doen. Let op de beplanting, bestrating en decoraties. Zo ontwikkel je in een handomdraai je droomtuin.


Een lijstje met hoe je je tuin denkt te gaan gebruiken en hoeveel tijd je hebt voor onderhoud. Een tweede lijstje met daarop wat voorbeelden van wat je wel en niet mooi vind aan andere tuinen. Inspiratie doe je op bij tuinen die je vaak genoeg ziet op televisie bij Eigen Huis en Tuin of bij vrienden en familie.


Bekijk het bord Kleine tuin ontwerpen van dosschepleister op Pinterest.

Bekijk meer ideeën over Tuin , Kleine tuin ontwerpen en Tuin ideeën. Wie weinig plaats heeft, moet slim zijn. Met een goed doordacht tuinontwerp lijkt zelfs de kleinste stadstuin een groen paradijsje.


Hij weet perfect hoe je een tuin optisch groter doet lijken en welke planten je tuintje niet zullen overwoekeren. In dit artikel vind je de werkwijze voor het ontwerpen, aanleggen en inrichten van kleine tuinen en de prijzen hiervoor. Bekijk zeker ook de voorbeelden ter inspiratie! Snel naar: ontwerp van de tuin – kleine tuin aanleggen – inrichting: hoe een kleine tuin groot laten lijken?


Een strakke tuin aanleggen gaat, zoals gezeg het beste met een goed ontwerp. Dit overzicht van een kleine strakke tuin geeft een mooi overzicht van de verdeling tussen planten, tegels en terras. Zie je deze tuin , dan denk je meteen aan prachtige witte stranden met een diepblauwe zee.


Inspiratie voor je eigen tuin kun je het beste halen uit goede bestaande tuin voorbeelden. We zetten voorbeelden van tuinen voor je op een rij. Een Engelse tuin staat vol met planten en ziet er daarom erg gezellig en weelderig uit.


Leg bijvoorbeeld een slingerpad aan en plant lage hagen om gedeelten van de tuin af te schermen. Je weet zo niet hoeveel tuin er nog achter de haag ligt, waardoor deze groter oogt. Werken in de hoogte, bijvoorbeeld met kleine bomen, gaat ook goed in een kleine tuin.

Probeer de tuin diervriendelijk te maken door het gebruik van bodembedekkende planten (beschutting voor kleine zoogdieren en amfibieën), besdragende heesters (beschutting en voer voor vogels) en nectarrijke bloemen, zoals lavendel, sedum en buddleja (voor bijen, vlinders en andere insecten). Groen in de tuin zorgt voor een heleboel sfeer en bovendien is uit onderzoek naar voren gekomen dat een groene ruimte gezond is en voor rust zorgt. Massa zijn terrassen, paden en bouwkundige elementen. De gemiddelde tuinaanleg kosten kunnen in sommige gevallen aardig uit de hand lopen.


Toch hoeft dat niet als u uw bestaande tuin veranderen wilt! Het is namelijk erg belangrijk dat u van tevoren goed nadenkt over de functie van uw tuin voordat u een nieuwe tuin wilt laten aanleggen. Een goede basis is net als in uw huis van belang.


De tuin heeft diverse terrassen, een gazon om te spelen, een zandbak en een verzonken trampoline. De tuin ligt aan een sloot welke helemaal is afgezet met een hardhouten hek. Doe inspiratie op met deze mooie voorbeeldtuinen. Voorbeeldtuinen: inspiratie voor uw tuin.


De productnamen treft u onder de foto’s aan (klik op de foto voor een vergroting) of als u met uw muis over een foto beweegt. Hieronder deel ik tuinontwerp voorbeelden met je, die ik afgelopen jaren als eigenaar van hoveniersbedrijf Mecklenfeld Tuinen hebt gebruikt om aan mijn klanten te laten zien hoe hun tuin ontworpen zal worden. Voor iedere kleine en grote tuin maak ik dan een tuinontwerp tekening, zodat je een beter beeld krijgt van hoe je tuin eruit komt te zien. Ook van een kleine tuin kun je een volwa.


Voor elk probleem is een oplossing te vinden, ook voor het probleem van welke bestrating het beste past bij een kleine tuin. Dat was mijn uitdaging toen we er twee jaar geleden een huis kochten in de stad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.