dinsdag 27 juni 2017

Kleine motten

Kleine motjes in de keuken. Motten in huis zijn op zich niet schadelijk, maar wel wat vies om binnen rond te zien vliegen. Gewone motten kunnen echter gaatjes in uw kleding knagen.


In het geval van motmuggen is het zo dat deze bacteriƫn en ziektes over kunnen brengen. Zijn de kleine motjes in uw woning geen motmuggen, maar andere soorten motjes, dan loopt u meer risico dat er schade wordt aangebracht door deze insecten aan uw kleding. Motten staan er namelijk om bekend textiel te eten.

Ze kauwen hier vaak gaten in wat grote schade in uw kledingkast kan veroorzaken. Inclusief ontbijtbuffet in de brasserie van het kasteel. Veroorzaken motten schade in je woning? De larven van kleermotten leven van eiwitten die in wol, leer, bont en veren te vinden zijn.


Ook larven van andere mottensoorten kunnen schade veroorzaken. De eerste aanwijzingen voor besmetting zijn kleine gaatjes in verpakkingsmateriaal. Voedselmotten kunnen niet alleen karton en papier doorbijten maar ook kunststoffen zoals plastik. Een meelmot, ook wel voorraadmot genoem is een kleine mot die houdt van zetmeelrijke producten zoals granen en graanproducten, diervoer en gedroogde vruchten, maar ook chocolade, cacao en noten worden door de motten gegeten.


De mot is roodbruin van kleur en slechts een centimeter groot.

De meelmot komt op licht af en zit vaak op plafonds en. De cocons waarin ze zich inspinnen zijn mm lang en lijken op zijden kokertjes. Bij twijfel: een wit vel papier. Weet je niet zeker of je motten in huis hebt?


Op deze pagina wordt uitgelegd hoe motten te voorkomen en te bestrijden. Voorkomen is natuurlijk beter dan bestrijden. Daarom een aantal tips om motten weg te houden uit uw woning. Kijk tweedehands wollen kleding, bont, wollen dekbedden, etc. De grote motten komen gewoon binnen door een deur of open raam, vervolgens leggen ze hun eitjes binnen, dit kan tussen of op kleding zijn, maar ook in meel, tussen vogelvoer of tarwe.


Goed stofzuigen is nodig bij motten , maar ook de planken in de kasten regelmatig schoonmaken en textiel wassen, liefst op graden. Dat zijn er dus 3per maand. Deze enorme hoeveelheid kan alleen gedijen als ergens in huis een plek is waar ze kunnen voortplanten.


Daarom moet u goed weten wat voor motten een goede plek is om zich voort te planten. Larven Larven van motten zijn een soort kleine rupsjes. Motten zijn eigenlijk een soort vlinders maar dan minder mooi.


Wanneer kleding of ander klein textiel zoals kussenslopen of knuffels door motten aangevreten zijn, dient u deze op hoge temperatuur in de machine te wassen, aangezien eitjes, rupsen en vlinders temperaturen vanaf 60° C zeker niet overleven. Kleding motten bestrijden. De kledingmotten kruipen vaak door de kleding en eten zelf niets.

Het zijn de larven (hele kleine witte rupsjes) van de kledingmotten die wol, leer en veren aanvreten. Het wijfle legt ongeveer 1eitjes - afzonderlijk of in kleine pakketjes. Heeft de neiging om naar donkere plaatsen omhoog te kruipen om zich te verpoppen. De verpopping gebeurt in een cocon. De ontwikkeling hangt af van de temperatuur en de voeding.


Als we het over motten hebben is het eigenlijk onduidelijk welk diertje we precies bedoelen. Motten vallen onder de vlindersoort en hier zijn ruim 170. Vrijwel alle soorten hebben het standaardmodel van een. De meeste motten vallen onder de naam ‘’nachtvlinders’’. Zoals de naam het al zegt zijn het vlinders die voornamelijk ’s nachts actief zijn.


Als je gaatjes in een van je truien vindt, dan zijn er waarschijnlijk nog meer kledingstukken aangetast. In onze anti motten webshop vindt u alle middelen om een mottenplaag en larven van de mot in huis te bestrijden zoals mottenballen, mottenvallen, cederhout, mottensprays, etc. Gaten in een mooie lamswollen trui of grote aangevreten stukken in een dure wollen jas zijn de stille getuigen van wat motten kunnen aanrichten.


Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Motten inzichtelijk te maken. Bent u hier via een pagina in terechtgekomen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.