maandag 19 juni 2017

Vroege aardappelen soorten

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Aardappelsoorten – Aardappelen zijn wij Nederlanders gek op, net als vele andere volken in deze wereld. Er zijn dan ook ontzettend veel aardappelsoorten. En alleen al in Nederland worden er 5soorten geteeld.


Niet alle aardappelen zijn voor de verkoop bij de groenteman.

Dit artikel bevat vooral info over de verschillende soorten aardappelrassen. W il je meer info over het verschil tussen vroege , halfvroege en late aardappelen ? Grootste aardappels , opbrengst bij vroege aardappels. Hoe ziet deze aardappelsoort er uit? Het bintje is een lange ovale aardappel met lichtgele schil die veel zetmeel bevat.


Zeer vroege , zichzelf goed presenterende , hoog productieve consumptieaardappel. Grote regelmatige knollen, tamelijk vastkoken met mooi geel vlees en een bijzonder goede smaak.

Geelschillige aardappel , zeer vroeg afrijpend en vaal van vorm. Middelmatig kooktype en redelijk goed bestand tegen phythophtora door de vroege afrijping. Een vroege , redelijk vastkokende soort. Aardappel met een mooie, rode, gladde schil, ovaal van vorm en lichtgeel vruchtvlees.


Uitstekende consumptie aardappel en daardoor zeer geliefd. Timate Vroege tot middenvroege soort met een goede smaak. Redelijk vastkoken groot en ovaal tot langovaal van vorm, vlakogig. De vroege aardappels worden in juni, juli en augustus geoogst en heten toepasselijk ‘nieuwe aardappels ’. De late aardappels komen pas vanaf september van het land en worden tot in december geoogst.


Omdat aardappels lang houdbaar zijn, wel tot een jaar in koelhuizen, kunnen we ze het hele jaar door eten. Vroege soorten beginnen eerder met het vormen van een knol, en zijn ook eerder rijp. De vroege gaan van eind maart tot half april de grond in, de middel van begin april tot eind april, de late van half april tot half mei.


Voorkiemen Alle soorten kunnen voorgekiemd worden. De vroege teelt is sowieso gevoelig voor late nachtvorst en dus moeten de plantjes bij vorst beschermd worden door ze te bedekken met plastiek, vliesdoek… of door ze aan te aarden. De productie van de Princesse Amandine aardappel is 1 van Franse origine. Het is een kruising tussen de twee soorten aardappelen t.

Soorten aardappelen en de kenmerken Aardappelen kunnen het best omschreven worden als knollen welke ondergronds aan de aardappelplant zitten. Zoals je hierboven kan zien worden de aardappelen onderverdeeld in soorten : de primeur aardappelen , vroege aardappelen , halfvroege tot middellate aardappelen en ten slote de late aardappelen. Soorten rode aardappelen Rode aardappelen zijn de werkpaarden van de aardappel -wereld.


Als een regel zijn rood rassen laag in zetmeel, zodat ze de neiging richting wasachtige en dichte in plaats van luchtige en pluizig in textuur eens gekookt. Pootaardappelen zijn er in verschillende soorten. Vroege aardappelen hebben een korte groeiperiode en worden geoogst voor ze volledig rijp zijn. Middelvroege aardappelen worden rijper geoogst en kunnen tot in de winter worden bewaard. Ik heb ook wel eens zwarte truffel aardappelen gekweekt, die hebben na het koken een intens blauwe kleur, prachtig op je bord.


Je hebt vroege en late aardappelen. Ik adviseer altijd vroege aardappelen om aardappels gevoelig zijn voor ziekten. Hoe langer in de gron hoe meer kans op ziekten.


Ik ben gelukkig altijd de ziekte dans ontsprongen. Halfvroege aardappelen worden rijper geoogst en kunnen tot in de winter worden bewaard. Vroege , halfvroege of late aardappelen : Vanaf het planten tot het oogsten moet je bij de vroege rassen rekenen op ca.


Het is zelf in principe mogelijk vroege , halfvroege en late rassen begin april op hetzelfde moment planten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.