vrijdag 30 juni 2017

Moestuin balkon beginnen

Specialistisch advies nodig? Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Beginnen met een moestuin is een onderwerp waar we al veel over hebben geschreven, maar steeds vaker worden we gevraagd om een soort handleiding of handig stappenplan voor het beginnen met moestuinieren.


Daarom nu dit stappenplan: beginnen met een moestuin in stappen volgens Tuinenbalkon. Een moestuin beginnen kan tegenwoordig bijna overal.

Van je tuin tot aan je balkon. Naast dat het er super leuk uitziet en het natuurlijk ook super leuk als met je eigen verbouwde kruiden of groenten, een maaltijd op tafel kan zetten! Om je een klein handje te helpen, delen we hier een stappen plan om je eigen moestuintje te beginnen. Wanneer je een moestuin op je balkon wilt beginnen , maar niet zoveel ruimte hebt dan is het handig om groenten en kruiden te kiezen die veel oogst opleveren en die je ook veel eet.


Voor de vierkantemetertuin: Koop voor de kante meter moestuin : planken van 1. Of laat het doen door je vriend of vriendin. Als je op een dak of balkon gaat telen, leg dan worteldoek op de bodem.

Als je de bak op het gras zet hoeft er niks onder. Wil jij een moestuin beginnen op het balkon of terras? Volg onze stappen en begin ook met een heerlijke moestuin op jouw balkon.


De perfecte manier bestaat niet. Zo begin je een balkon moestuin. Een balkon werkt ook prima. Wil je graag je eigen kruiden en groenten verbouwen,. Dit is een houten bak, waarmee je overal een moestuin kunt beginnen.


Op je balkon , maar ook in een tuin die volledig bestraat is. Ook voor de vierkante meter moestuin geldt: zorg ervoor dat je je plantjes voldoende water geeft. Snel een mini- moestuin maken op je terras. Je kunt ook eenvoudig beginnen met een losse bak of pot. Daarom beginnen de meeste tuinders al in het late najaar met het omspitten van de grond.


Want alleen dan kan je - als het weer meezit - al vroeg in het voorjaar beginnen met de rest van het (vele!) werk. En vergis je niet: dat moet dus elk jaar weer opnieuw.

Bemesting van je moestuin. Gebruik een niet te zware bemesting, daar kunnen kiemplantjes niet goed tegen. Een organische bemesting werkt voor een moestuin het beste. Extra tips voor de start van een moestuin.


Start eerder met telen door de groenten binnen voor te zaaien. Houd het overzichtelijk door klein te beginnen. De een heeft een moestuin van 200mof groter ergens bij een volkstuinvereniging, terwijl de ander het doet met een aantal bakken op het balkon. Voordelen van de moestuin Het houden van een moestuin heeft diverse voordelen. Het hoeft niet elke dag te zijn, maar een à twee keer in de week wel.


Jonge plantjes kunnen snel uitdrogen als het te droog is, slakken of vogels kunnen schade aanrichten als we niet opletten, enzovoorts. Een groententuin op het balkon. Wat helemaal gaaf is, is het kweken van groente. Natuurlijk is niet iedere groente even geschikt. Aan aardappelen zou ik niet beginnen , maar ik ken iemand die hier echt niet voor terugdeinst.


De Hangende Moestuin voor Balkon is een handige plantzak die over het balkon wordt gehangen. Vergeet de plantzak niet elke dag water te geven voor het beste resultaat. Verticale Moestuin Voor Op Je Balkon Of Je Kleine Tuin. Als je naast je moestuinbak nog extra groente, fruit en kruiden wilt kweken maar je hebt de ruimte niet dan kun je overwegen om de hoogte in te gaan.


Heb je zélf een grote tuin? Een stuk van 10xmeter of 4xmeter geeft direct al een fantastische oogst. Sinds ik bezig ben met het kweken van groenten en kruiden in mijn stadsmoestuin krijg ik vaak de opmerking “Leuk en aardig zo’n stadsmoestuin, maar ik woon drie hoog en heb alleen een balkon ”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.