woensdag 7 juni 2017

Verticale tuin binnenshuis

Van tuinhout tot sierbestrating! Precies: heb je buiten geen ruimte, dan moet de tuin maar naar binnen komen! Dit kun je het beste doen door een verticale tuin binnen aan te leggen, aangezien het meestal ook weer niet de bedoeling is dat de binnentuin veel ruimte in beslag neemt. Hier vind je praktische en creatieve ideeën om zelf een verticale tuin binnen aan te leggen.


Verticaal tuinieren is momenteel helemaal hot. Ik heb zelf ook een verticale tuin binnenshuis gemaakt.

Het maken en onderhouden van een verticale tuin is eenvoudig, in dit blog geef ik je uitleg over het maken en onderhouden ervan. Als je weinig ruimte hebt in huis voor potten of als je geen tuin hebt. Dan is verticaal tuinieren de oplossing.


Dan kun je deze omtoveren tot een creatieve verticale tuin. Wil je lang van de verticale tuin van oude dressoir of commode moet je wel met verf aan de slag gaan. Duurzame verticale tuin voor binnen en buiten In een klein en intensief bewoond land als Nederlan waar groen veelal plaats moest maken voor beton, brengt een verticale tuin uitkomst.


Planten geven ‘groene energie’ en hebben een positieve werking op de mens. Onderhoud bij een verticale tuin : Om de groene wand het hele jaar door mooi te houden spreekt het van zelf dat er net zoals bij alle kamerplanten geregeld wel eens wat vergeeld of droog blad moet weg genomen worden.

Eigenlijk is een verticale tuin natuurlijk net een gewone tuin , maar toch lenen bepaalde planten zich er beter voor dan andere. Je kunt bijvoorbeeld heel goed aardbeien planten in de verticale tuin , die hangen toch wel. Ook zijn er verticale tuinen kant en klaar te koop die “eetbare wand” worden genoem optimaal gemaakt voor het verbouwen.


Een verticale tuin is een oplossing voor kleine tuinen en balkons. Je ziet ze veel in hippe restaurants en zelfs op vliegvelden tegenwoordig. Bij een verticale tuin zijn planten verticaal de hoogte in geplant. Hierdoor is een verticale tuin ruimtebesparend en dé oplossing voor bijvoorbeeld kleinere tuinen en balkons.


Met een verticale tuin wordt het mogelijk om planten, bloemen of kruiden te plaatsen op een plek waar je dat normaal niet zo snel doet of kan doen. De verticale tuin staat op dit moment erg in de belangstelling om diverse redenen. Veel groenbeleving op een kleine oppervlakte is een groot voordeel van een verticale tuin. Met name voor mensen die in een stad wonen, op een flat of in een woning zonder tuin , kan een verticale tuin een mooie oplossing zijn.


Niet iedereen beschikt over een luxe tuin om naar hartenlust in rond te wroeten. Het modulair systeem is eenvoudig in opbouw en vraagt, door het ingebouwde watergeefsysteem, weinig onderhoud. Het systeem wordt in zijn geheel prefab aangeleverd. Laat uw duurzame ambities zien, zorg voor een beter werklimaat binnen of maak u kantoor binnen nog mooier! We weten dat planten goed zijn voor onze leefomgeving.


Zogenaamde “actieve” verticale tuinen zijn specifiek ontworpen om biofiltratie te bieden en de luchtkwaliteit te verbeteren.

Je kunt ook de modulaire verticale tuin systemen gebruiken van Karoo en Mini Garden waar je meerdere planten in de verticale plantenbakken kunt plaatsen. De modules van deze merken zijn naadloos aan elkaar te koppelen zodat je een kleine of grote plantenwand kunt maken hoe jij het wilt hebben. Eenvoudige montage dankzij een gepatenteerd stapelbaar ontwerp met een uniek irrigatie en drainage systeem. Systemen om verticaal te kunnen tuinieren kun je zelf maken, maar ze zijn ook kant-en-klaar te koop. Er was advies in de winkel nodig.


Toen ik de woorden ‘ verticale tuin ’ uitsprak kreeg ik vreemde blikken #128578; We genoten er met volle teugen van, voelden ons een dagje buitenaardse wezens: mijn verticale tuin was blijkbaar gespreksonderwerp van de medewerkers van die winkel want we voelden ze praten over mijn project.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.