donderdag 15 juni 2017

Palmlelie verzorging

Palmlelie verzorging

Alles voor jou en je kindje! Vind je baby-uitzet bij Wehkamp. Laat je inspireren door het aanbod. Shop jouw artikelen bij Wehkamp. Ontdek het assortiment van Wehkamp.


Ga rimpels en oneffenheden tegen met de exclusieve gezichtsverzorging van MGC Derma! Bestel al je natuurlijke verzorgingsproducten snel en veilig via onze website! In de zomer kan je deze kamerplant ook gerust buiten zetten, mits het boven de °C is. Standplaats tips Voeding In de zomermaanden is het aan te raden de Palmlelie eens in de maand wat extra plantenvoeding te geven.


In de winter is dit eigenlijk niet nodig omdat de plant dan in ruststand is. Palmlelie yucca filamentosa, beschrijving, verzorging , overwinteren en vermeerderen In dit artikel uit de serie tuinplanten alles over de imposante Palmlelie met haar grote stengels vol bloemen. Hoe verzorg je de Palmlelie , waar kun je ze het beste planten, hoe kun je Yucca vermeerderen en overwinteren.


Bekijk het overzicht en lees handige tips en adviezen. In de natuur zal je deze kamerplant terug vinden in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Deze plant is zeer gewild vanwege het mooie, vaak robuuste uiterlijk en de simpele verzorging.


Er bestaan verschillende soorten, met ieder hun eigen look. Yucca filamentosa is een wintergroene vaste plant die in de zomerperiode enorme rechtopgaande bloeiwijzen ontwikkeld. JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. Enkele praktische tips voor het gebruik: Yucca`s zijn erg gevoelig voor dop-, schild- en wolluizen, op de jonge bladeren en tussen de bladoksels. Verdelgen door het gros met een zachte doek weg te vegen of plat te drukken.


Palmlelie verzorging

Zet de plant op een lichte plaats, maar niet in de volle zon. De palmlelie kan eventueel ook op een raam op het noorden worden geplaatst, zolang de plant maar direct tegen het raam staat. Deze eigenwijze stressverlager staat bekend om zijn puntige bladeren en Tex-Mex uitstraling. Lees meer over de verzorging van de Yucca ( Palmlelie ) in onze plantengids!


Wij hebben deze bijzondere plant in allerlei maten, dus kijk rustig rond. Meer Zuid-Amerikaanse sfeer dan met de palmlelie , zoals de Yucca, is bijna niet mogelijk! Yucca’s vormen of een vrij flinke stam, of slechts een korte verhoute stam die vrijwel geheel onder de grond blijft.


Palmlelie verzorging

Met name deze laatste vorm wordt in tuinen toegepast omdat deze beter winterhard is. Wanneer bloeit de palmlelie ? Yucca of Palmlelie is een geslacht van veertig tot vijftig soorten planten uit de aspergefamilie of Asparagaceae, geplaatst in de subfamilie Agave of Agavoideae. Deze huiskamerplanten, ook wel Palmlelie genoemd wensen veel licht en slechts weinig water.


Yucca Elephantipes hebben een stevige dikke stam. Het assortiment bevat zowel vertakte als rechte stammen. De stam van de binnenplant is net een spons en kan veel water opslaan. Zet jouw Yucca op een lichte plaats, maar niet in de volle zon. Regelmatig water geven, tussen de gietbeurten mag de grond licht uitdrogen.


Verwen je Yucca af en toe met plantenvoeding. De Yucca heeft een ruig uiterlijk met zijn zware stammen. Bruine bladeren kun je weghalen zodat de plant alle energie kan steken in het gezonde blad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.