donderdag 29 juni 2017

Pomp vijver

Gebruik onze handige keuzehulp. Wij helpen je graag aan een geschikte vijverpomp. Zoek Nu Sneller, Beter en Slimmer bij Vinden. Bestel Pomp voor de professional tot korting online. Bespaar tot wel via kiesproduct.


Dit geeft een indicatie voor het stroomverbruik. Omdat een pomp in het groeiseizoen meestal uur per dag aanstaat, is het belangrijk om te kiezen voor een zuinige pomp. Om deze reden zijn zogenaamde dompelpompen of vuilwaterpompen ongeschikt voor de vijver : deze pompen verbruiken relatief zeer veel stroom. Wanneer u niet zeker weet welke pomp het beste is voor uw situatie adviseren wij te kijken naar de iets luxere modellen.


De meeste luxe modellen pompen beschikken over de functie om de pomp in en buiten de vijver te gebruiken aangezien in deze varianten wel alle rubberen ringen om lekkages te voorkomen, worden geplaatst. De pomp wordt geleverd met een lange vijverslang. Je plaatst de pomp dus waar je maar wilt in de tuin of schuur.


Pomp vijver

Je sluit deze slang bovendien eenvoudig aan op een beekloop of waterval in de vijver. Op een warme zomerdag kan het zuurstofgehalte in het water flink dalen. Dit is ongezond voor de flora en fauna in de vijver. Deze zorgt dat er constant genoeg zuurstof in je vijver komt, het water helder blijft en houdt in de winter je vijver ijsvrij.


Wanneer je de vijver leeg wilt pompen is een dompelpomp erg handig. Deze pomp is speciaal ontwikkeld om water weg te pompen uit vijvers, maar bijvoorbeeld ook uit kelders of zwembaden. Het onderhoud van de vijver pompen.


Er zijn vijver pompen die het hele jaar door kunnen draaien en waarbij het uitzetten niet nodig is. Denk bijvoorbeeld aan filterpompen. Zeker in het groeiseizoen is het niet verstandig deze pompen uit te zetten. Het water zal dan snel troebel worden en de goede bacteriƫn uit de vijver zullen verdwijnen. In de basis zijn vijverpompen niet zelfaanzuigend.


Echter is niet iedere pomp geschikt om buiten de vijver te plaatsen. In een natuurlijke vijver die biologisch gezien in evenwicht is, kun je in principe zonder pomp. In de natuur vind je bij stilstaande meren immers ook geen pomp terug. Maar in een vijver met een beperkte hoeveelheid water is het erg lastig om zonder goede watercirculatie en filtering een biologisch evenwicht te bereiken. Op vijver -expert vindt u vijverpompen en -filters van alle vooraanstaande merken in de vijverwereld.


Van Ubbink tot Hozelock, welke pomp u ook zoekt, u zult hem zeker vinden in onze shop. Naast de vijverpompen vindt u uiteraard ook een ruim assortiment vijverfilters. De combinatie van deze producten staat garant voor een schone en gezonde vijver. Ook belangrijk is de capaciteit die een pomp heeft.


Houdt altijd rekening met verlies in filters en leidingen. Met meer dan miljoen maandelijkse bezoekers en 8. Vijverpompen - vanaf €149. Filterpomp vijver Een filterpomp wordt gebruikt als aandrijver van vijverfilters. Dit type vijverpomp kan vijverwater met relatief grove vuildeeltjes transporteren zonder dat de pomp verstopt raakt.


Pomp vijver

De maximale grootte van deze vuildeeltjes verschilt per pomp en wordt aangegeven door de fabrikant. Hoe meer liter water er per uur door de vijver pomp verplaatst wordt, hoe groter de capaciteit van het apparaat. Bovendien staat er bij de specificaties van een vijverfilter vaak wat de maximale pompcapaciteit is die deze verduren kan. Let er op dat je rekening houdt met weerstand in de leidingen en de hoogte waar je waterval begint.


De waterval start in bijna alle gevallen hoger dan de pomp. Het water dient dus eerst een weg af leggen alvorens het via de waterval in je vijver of bassin komt. Verder is de capaciteit van een watervalpomp erg belangrijk. Deze webwinkel maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op akkoord te klikken of door gebruik te.


De benodigde capaciteit van de pomp hangt af van een aantal factoren. De eerste factor is de totale inhoud van de vijver en hoe vaak deze rondgepompt dient te worden. Bij een doorsnee vijver , kunt u als vuistregel hanteren dat de volledige vijverinhoud keer per 3-uur door het filter dient te worden gecirculeerd. Kijk naar onze Week Aanbieding. Aan het einde van het vijverseizoen kun je de pomp uit de vijver te halen.


Je kunt hem dan schoonmaken en vervolgens gewoon terugzetten in de vijver. In het voorjaar heb je op die manier een pomp die direct weer kan worden ingeschakeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.