maandag 26 juni 2017

Wateropvang tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! De buizen en kratten zijn poreuze constructies die in je tuin worden ingegraven waarna de regenpijp er op wordt aangesloten. Het water wordt opgevangen door de constructie en kan dan langzaam weglopen in de ondergrond. Infiltratiekrat Wateropvang met een groen dak. Het dak van je huis of schuur kan gebruikt worden als wateropslag.


Bekijk meer ideeën over Tuin , Voortuinen en Tuin ideeën.

Het afstromen richting een vijver of een laagte in de tuin is verstandig. En natuurlijk niet naar de buren. Tip 5: Zorg voor relief in je tuin. Wateropvang voor tuin en terras Het schijnt niet per saldo meer te regenen maar wel heftiger en op andere momenten in het jaar. De grote hoeveelheden tegelijk zorgen voor de nodige overlast op staat en ook in de tuinen.


Ondergrondse wateropvang voor het bufferen en vertraagd afvoeren van regenwater verzorgen wij ook. Daarnaast leggen wij beregeninginstallaties aan in de tuin van druppelslangen en sproeiers zodat u uw planten niet met de hand water hoeft te geven, maar ook om uw gazon makkelijk mee te kunnen besproeien. Wanneer je het regenwater weg laat lopen in je tuin is dat natuurlijk al een vorm van hergebruik.

Helaas komt dat water op een moment dat er al voldoende vocht beschikbaar is voor je tuin. Door het tijdelijk op te slaan kun je het later inzetten voor het geven van water aan je tuinplanten. Aan een houten constructie hangen enkele flexibele geperforeerde kunststof zakken waar-in het water wordt opgevangen. Afhankelijk van de hoeveelheid water verandert de vorm van de zakken. Regenwater kunnen we gebruiken voor toiletspoeling, de was machine en voor de tuin.


Er valt in Nederland per jaar gemiddeld ca. U kunt het gefilterde water opvangen in een bovengrondse tank of in een ondergrondse tank. Zo voorkomt u wateroverlast in de tuin , op het terras en bij op- en afritten. Iets af- en bijleren is moeilijk en kost ons veel tijd. Voor je nieuwe tuin , opzoek naar tuin ideeën, tuin inrichting, tuin onderhoud en tips.


Alternatieve ‘verharding’ in de tuin In de toekomst krijgen we mogelijks te maken met waterschaarste! Met als voornaamste reden het feit dat het aantal vierkante meter verharding in ons land op korte termijn gestegen is van naar. Systeem voor tuin - en huisgebruik Systeem voor tuin - en huisgebruik regenwsystem1-253x3Systeem voor tuingebruik Systeem voor tuin - en huisgebruik uitgebreid Systeem voor tuin - en huisgebruik uitgebreid.


Wilt u meer informatie ontvangen over regenwater opvangsystemen? Een eenvoudig pompsysteem dat verbonden is met een timer en een irrigatiesysteem zal uw tuin tuin tijdens de zomermaanden in een prima conditie houden, althans als men de grootte van de tank correct heeft ingeschat. Wat hierbij kan helpen zijn de waterfacturen van de vorige jaren, kijk naar de zomermaanden en dan naar de wintermaanden.


Wij houden van huis, tuin en eten. Maar het meest houden we van het buitenlevengevoel.

De geuren, smaken, geluiden, eigenlijk alles wat bijdraagt aan het ultieme genieten op jouw huiselijke plek. Met een regenton kun je regenwater handig opvangen. Wist je dat regenwater ook beter is voor de tuin ? Dit komt omdat er minder kalk in zit en regenwater dus zachter is voor je plantjes. Daarnaast bespaar je natuurlijk op drinkwater, dus ben je goedkoper uit. Het is ook fijn als je regenton er een beetje leuk uit ziet.


Overzicht subsidiemogelijkheden opvang, hergebruik, recycling, afkoppelen regenwater en hemelwater. Poelen zijn bijna overal uit het landschap verdwenen, maar je kan hetzelfde effect enigszins nabootsen in je eigen tuin #128578;. Een poel kan allereerst dienen als wateropvang.


Regenwater dat van een tuinhuis, serre of andere constructie in je tuin komt, kan je perfect opvangen in een poel met eventuele overloop. GEP Regenwater: het ontwikkelen en leveren van regenwatersystemen ten behoeve van decentraal, milieuverantwoord watermanagement.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.