vrijdag 10 mei 2019

Betonvloer gieten

Ervaren vloerspecialisten staan klaar je te helpen. Bekijk gemiddelde kosten en kom in contact met vakmensen. Boek uw Hotel in Gieten online. Reserveer online, laagste prijzen.


Het gieten van een betonvloer is een klus waar sommige doe-het-zelvers tegenop zien.

Toch is het goed te doen mits je de juiste voorbereidingen treft. Welke dat zijn en waar je verder op moet letten bij het gieten van een betonvloer , lees je in dit artikel. Een betonvloer laten storten door een vakman? Maar je moet wel het nodige materiaal in huis hebben ervoor. Verstandig is om het te laten doen, maar voor de doe-het-zelvers hier geef ik graag ook wat meer informatie over hoe je zelf je betonvloer kunt gieten.


Waarom je een betonvloer gieten beter laat doen door een expert Laat je adviseren door een Erkend Vakman. Je kunt een betonvloer gieten zelf doen, maar toch raad ik iedereen aan dit te laten doen. Een expert beschikt over de juiste vaardigheden om het materiaal te storten.

Design betonvloeren geven elke ruimte een unieke uitstraling en zijn zeer gemakkelijk te onderhouden. De betonvloer kan worden toegepast in zowel een woonhuis als een bedrijfspand. Een gepolierde betonvloer is een massief gegoten betonplaat met een minimale dikte van centimeter. Na het storten van het beton wordt een toplaag aangemaakt die glad en egaal gemaakt wordt met een vlindermachine. Gepolierde beton wordt vaak gebruikt bij nieuwbouw woningen, grondige renovaties, opritten en terrassen.


Stap : Gieten van beton. Verdeel de betonmortel binnen de bekisting. Klop regelmatig met een rubberen hamer op de bekisting om het beton vrij van luchtbellen te maken.


Tegelvloeren zijn goedkoper dan een gegoten betonvloer ? Niet als je naar het totale kostenplaatsje kijkt. Bij tegelvloeren moet je namelijk rekening houden met een langere arbeidsduur en de kosten voor chappe, plinten en voegwerken. Gemiddeld betaal je voor een gegoten betonvloer een prijs tussen de €en €per m². De kostprijs van een betonvloer aan laten brengen binnen of buiten is afhankelijk van het soort beton wat u wenst.


Zo kan u kiezen voor beton met een grove grindkorrel of een betonvloer met een fijne grindkorrel. De gemiddelde prijzen voor het laten storten van een vloer liggen tussen de euro en 1euro per m2. Ontdek hier de prijzen per mvoor de verschillende soorten betonvloeren en de grootste prijsbepalers.

In de winter kan dit tot wel de volgende dag duren. Leg folie over het gestorte beton en laat deze bij voorkeur weken liggen om scheurvorming te voorkomen. Eventueel kan ipv folie de betonvloer nat gehouden worden met water.


Er is geen chape laag nodig en het is dus mogelijk om het beton rechtstreeks op de vloerisolatie te storten. Nadat het beton gegoten is, heb je de keuze om de betonvloer te polieren of te polijsten. Zo wordt je vloer strak en glad. Daarbij zijn natuurlijk ook heel wat verschillende kleuren en afwerkingen mogelijk. Hier een overzicht van de mogelijkheden en prijzen.


Hoeveel het gieten van een betonvloer u kost, is dus mede afhankelijk van de dikte van de vloer. Toepassing betonvloer en dikte. De gewenste dikte hangt af van wat de vloer moet kunnen dragen. Hieronder enkele toepassingen en de dikte die u daarbij nodig heeft.


In uw garage staat misschien uw auto. En wie weet zelfs een motor en zwaar. Betonvloeren die gepolierd zijn, kennen een blinkende toplaag. Ze zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. Ook deze vloeren zijn in meerdere kleuren beschikbaar.


Soms wordt dit mengsel ook gecombineerd met staal om het nog sterker te maken. Het beton dat Rouwmaat gebruikt voor het storten of gieten van betonvloeren is van goede kwaliteit. Mocht u na het lezen van deze pagina nog vragen hebben over gietvloeren, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.


Ook willen we u aanraden om onze pagina met de veelgestelde vragen over gietvloeren te lezen. Bij massieve betonvloeren moet je rekenen op een opbouwhoogte van minimaal centimeter. Factoren van invloed: gekozen uitvoering, oppervlakte en structuur van de ruimte, gewenste kleur, al dan niet toevoegen van een beschermlaag, gewenste niveauverschillen.


Prijzen op maat kan je hier aanvragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.