donderdag 16 mei 2019

Ph voor zwembad

Laat je inspireren door ons uitgebreide assortiment zwembaden. Shop jouw artikelen bij Wehkamp. Vind items binnen jouw budget. Ontdek het assortiment van Wehkamp.


Jouw nieuwe favoriete zwembad kopen? Heeft je water een groene kleur of wens je het zwembad op te starten voor de zomer, controleer dan als eerst de pH -waarde en breng deze op de ideale pH waarde voor een zwembad : tussen 7.

H Waarde zwembad verlagen. Is de pH -waarde van uw zwembad te hoog? Waarom heeft u buffer nodig?


Om te voorkomen dat uw Zwembad pH waarde te hoog – pH waarde te laag wordt, is het belangrijk dat u tijdig de pH waarde meet. Er zijn zowel digitale ph meters voor je zwembad als handmatige zwembad testers. Gebruik de filters in de keuzehulp om tot het geschikte product te. De pH geeft aan welke zuurgraad het water in het zwembad heeft. Als deze pH waarde afwijkt van de norm zal het chloor in het zwembad niet meer goed tot niet meer werken.


Welke pH waarde moet een zwembad hebben?

Dit is toevallig binnen het bereik van de juiste pH -waarden voor uw zwembad. De pH waarde van je zwembad mag variƫren tussen de en 6. Digitale pH tester voor optimale water kwaliteit Digitale pH tester zorgt ervoor dat je een optimale water kwaliteit heeft in jou zwembad. In Nederland zijn wij gewend dat we kunnen drinken uit de kraan en dat ons kraanwater van goede kwaliteit is. De ideale pH -waarde voor een zwembad ligt tussen de en 8. De kleur van het teststrookje is misschien het geel van een banaan.


Volgens het productstrookje betekent dit dat de pH is. Je moet de pH dus verhogen met minimaal en maximaal 6. Optimaliseer de Chloor - en PH waarde van uw zwembad. Op Intex Zwembadgigant vindt u alle informatie over het toevoegen van Chloor en PH aan uw zwembad.


Zoals eerder reeds aangehaal te grote afwijkingen leiden tot verhoogde kost, ongemak voor de zwemmers, en misschien zelfs kostelijke reparaties op lange termijn! PH = Zuurtegraad zwembad pH geeft de zuurtegraad van het water weer. Zonder de juiste pH -waarde werkt het chloor niet meer optimaal en zal uw water gauw groen of troebel worden. Voorkom dit met de juiste waarde van uw water en voeg waar nodig pH min of pH plus toe. Alles weten over zwembad pH -waarde?


Lees dan onze adviespagina over pH ! Als de pH -waarde van uw zwembad tussen de en ligt, hoeft u niets te doen. Maar het kan ook voorkomen dat de pH -waarde hoger of lager dan deze bandbreedte ligt. Lees hieronder wat u dan kan doen.

De pH -waarde van mijn zwembad is te hoog. Het water is dan te zacht. Een te hoge pH -waarde in uw zwembad is een pH -waarde boven pH. Ook nu zal het chloor niet goed werken, het gevolg is een vervuild zwembad met steeds meer bacteriƫn.


De hoge pH -waarde kan ook de ogen en huid irriteren. Een verkeerde zuurgraad kan dus vervelende gevolgen hebben. Ook deze term klinkt je vast en zeker bekend in de oren. Bij een waarde van is het water neutraal.


Bij meer dan pH is het water alkalisch, bij minder dan zuur. De waarde mag schommelen tussen en mits de totale water balans in. Met een zwembad tester test u op bijvoorbeeld pH , zoutgehalte of chloor.


Koop vandaag nog teststrips (ook voor digitale meter) of meettabletten en kom erachter wat de kwaliteit van uw zwembadwater is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.