maandag 13 mei 2019

Rhododendron catawbiense grandiflora

Hagen, zo bij u thuisbezorgd. Topkwaliteit Haagplanten van onze eigen kwekerij in Udenhout. Binnen werkdagen geleverd. De Haag niet zelf planten? Niet geheel duidelijk welke haag?


Vraag gerust een offerte aan. Ruim keuze, goedkoopste bezorging. Rhododendron Grandilforum wordt zowel meter hoog als meter breed. Het blad is donkergroen, leerachtig langwerpig 7-13cm groot en iets bolstaand.


Wanneer de haag echt te groot wordt, kunt u deze tot op het hout terugsnoeien. Wij raden aan om de haag in juni bij te snoeien, net nadat de bloemen zijn uitgebloeid. It is primarily grown for its spring flower display.


Rhododendron catawbiense grandiflora

De plant komt van nature voor in het oosten van Noord-Amerika. De soort groeit vooral in de Appalachen van Virginia in het noorden tot Alabama in het zuiden. Hiernaast komt de plant in een aantal staten verwilderd voor.


Hij is sterk en heeft prachtige lila bloemen. De rododendron dankt zijn naam aan Linnaeus, die de plant heeft vernoemd naar het Griekse woord rozenboom. Een bloeiende rododendron laat direct zien waarom. Bladeren dofgroen, breed elliptisch. De bloemtrossen zijn middelgroot.


Het donkergroene blad is glanzend. Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. Je zult deze prachtige plant zeker eens hebben gezien of zelf in je tuin hebben, misschien zonder de volledige naam te kennen. Er zijn wat kleine verschillen.


Sie vergrößert sich jährlich zwischen zehn und Zentimetern. Dat vult u verder op met omliggende aarde. Druk met beide handen of voet de grond stevig aan en geef flink water. Doen het goed onder bomen in schaduwrijke plaatsen. Kunnen flink worden teruggesnoeid wanneer ze te groot.


Behoeft weinig snoei en is goed winterhard. Bloei van mei tot juni, lilaroze. De hoogte na jaar is 3cm. The purpose of the Society is to encourage interest in and to disseminate knowledge about rhododendrons and azaleas.


Dit is een zeer bekende oude rhododendron die sterk lijkt op ' Catawbiense Boursault'. Echter, het blad is gladder en de bloemen zijn iets kleiner en iets lichter paars van kleur. Deze plant is zeer winterhard.


De plant wordt het meest als solitaire heester gebruikt, maar is ook mooi als haag. De rhododendron kan een hoogte van meter halen en groeit breed uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.