donderdag 16 mei 2019

Boom inpakken tegen vorst

Bekijk ons assortiment online. Planten beschermen tegen vorst. Om planten tegen vorst , wind en regen te beschermen kun je ze inpakken. De meeste planten kun je beschermen met een constructie van stokken en jute, met daartussen wat stro en droog blad. Hoge planten: met een constructie van bamboestokken en jute kun je een hoge plant de winter doorhelpen.


Hierboven staat beschreven hoe u uw mediterrane beplanting het best kunt inpakken.

Dit moet voldoende bescherming bieden tegen de vorst. Het kan helaas gebeuren dat een boom die goed ingepakt is, toch niet schade vrij de winter uitkomt. Hier zijn wij niet aansprakelijk voor. Bescherm olijfboom in de volle grond tegen de vorst.


De meest handige manier om een olijfboom in de volle grond tegen vorst en uitdrogende wind te beschermen is door de boom in te pakken met een winterhoes voor planten. Zo’n winterhoes laat licht en lucht door en is bovendien gemakkelijk te plaatsen omdat hij voorzien is van rits. Wat doe je met je vorstgevoelige planten of je planten in pot?


Maar kijk uit met plastic.

Boom tegen vorst beschermen in combinatie met warmtelint. U kunt uw boom beschermen tegen vorst in combinatie met een warmtelint. Vanaf welke temperatuur u uw boom het beste kunt inpakken , hangt af van het soort boom.


Belangrijk is om een boom niet te snel (bij de eerste nachtvorst) in te pakken, zodat de boom kan wennen aan de kou. Logisch, de olijfboom of palm biedt een aangename Zuid-Europese sfeer in de tuin. Groenblijvende bomen zijn evenals jonge aanplant en pot- en kuipplanten wel gevoeliger voor vorst.


Daarom zijn er speciale diverse winterbeschermhoezen om uw boom. Nadeel is natuurlijk het risico dat de palm te veel vorst krijgt te verduren met de dood als mogelijk gevolg. Geschikte soorten oa: Trachycarpus fortunei (-18°C), Trachycarpus wagnerianus (-18°C) Mulchen.


Door het aanbrengen van een laag isolerend organisch materiaal aan de voet van de palm worden de wortels beschermd tegen de koude. De Magnolia grandiflora is een boom die oorspronkelijk groeit in het Mediterraan gebied. De plant is wel bestand tegen enige vorst maar op een open, niet beschutte plek is voorzichtigheid wel geboden. Als het stevig vriest kunt u de boom inpakken met vliesdoek tegen de kou.


Dit hoeft pas als de temperatuur richting de -graden Celsius gaat of. Palmbomen verzorgen en beschermen in de winter tegen de vorst , wind en vocht Palmbomen, verzorgen. Het inpakken van de boom of plant tegen vorst en wanneer je dit gaat doen hangt af van meerdere factoren, wij leggen het je graag uit.


Gebruik bij zeer strenge vorst altijd een warmtelint, dit zorgt ervoor dat boom een warmtebron heeft. Bloemen, planten en bomen zijn niet allemaal even bestendig tegen de winter.

Daarom is het belangrijk om ze ook in deze periode wat extra verzorging te geven. Afhankelijk van het type plant, bloem of boom zul je maatregelen moeten nemen. Deze kunnen grofweg ingedeeld worden in categorieën, namelijk isolatie, inpakken en verhuizen.


Dit kunt u dan een hele winter ingepakt laten. Het onderste deel van de stam dient niet volledig ingepakt te worden, zo kan hij vocht opnemen en droogt hij niet uit. Wanneer er een strenge vorstperiode aankomt, kunt u rondom de varen rietmatten draaien, wanneer de vorst weg is, kan u dit terug weghalen. Bij matige tot strenge vorst en vrieskou heeft een olijfboom zeker bescherming nodig, vooral de stam want die is zeer kwetsbaar.


Zakt de temperatuur naar -C. Jonge palmen en olijfbomen zijn ook gevoelig voor vorst. De meeste buitenpalmen kunnen wel tegen wat vorst maar een jonge boom is nog niet voldoende aan ons klimaat gewend en zonder bescherming kan de groeipunt beschadigen en gaat de palm dood. Misschien wel de beste manier is het bouwen van een soort tent, dit voorkomt schade tegen zowel vorst als vocht: maak om de palmen een frame van houten palen en verstevig het geheel door er dwars wat planken overheen te timmeren.


Palmbomen die de winter in een kas doorbrengen zijn uiteindelijk minder bestand tegen wind en kou. Op de bouw van kassen wordt verder niet ingegaan, doelstelling van deze site is immers het houden van winterharde en semi- winterharde palmbomen, die over het algemeen slechts bij zeer strenge tot matige vorst winterbescherming nodig hebben. Op deze manier zijn de planten onder de constructie goed beschermd tegen de vorst en het is ook nog natuurlijk en mooi om naar te kijken.


Begin niet te snel in de herfst met de grote opkuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.