dinsdag 28 mei 2019

Wanneer kan ik gras zaaien

Ruime keuze tuinartikelen online. Grootste aanbod tuinartikelen. Het grootste online winkelcentrum. Vind tuinartikelen online. Meerdere aanbieders online. De beste prijzen tuinartikelen.

Ruim assortiment tuinartikelen. Alle merken voor de laagste prijs. Bekijk ons unieke assortiment kannen. Meer geluksmomentjes in een gezellig huis! Maak van jouw huis jouw thuis.


Ontdek ons unieke woonassortiment online. Gras leggen of zaaien laat je doen door iemand met ervaring maak snel contact. Kan: tijdelijk korting.

Profiteer van Scherpe Aanbiedingen! Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. En wanneer kunt u beter de keuze maken voor graszoden in plaats van zaaien ? Wanneer moet u het gras zaaien ? Er is geen bepaald moment waarop u het best het gras kan zaaien. Het is mogelijk het gehele jaar door.


Er zijn twee perioden in het jaar waarop je het best het gras kunt inzaaien: het voorjaar en de nazomer. Zorg dat je een gazon zaaien gaat op een dag met weinig win zodat er zo min mogelijk graszaad in de border belandt. Daarnaast is het ideaal als het na het zaaien gaat regenen, houd het weerbericht dus in de gaten. Met het zaaien van gras kan dus worden begonnen zodra de echte droge en warme periode van de zomer voorbij is.


Dit kan nog doorlopen tot in oktober. In het voorjaar kan ook gras gezaaid worden, maar dit is iets lastiger dan in eerder genoemde periode. Dit komt door de bodemtemperatuur.


Gras zaaien hangt af van weersinvloeden zoals bijvoorbeeld vocht en warmte. Warmte vervult hierin een essentiële rol, omdat de meeste graszaden een temperatuur van minimaal graden Celsius nodig hebben om te ontkiemen. In dit artikel wil ik laten zien dat gras zaaien helemaal niet lastig hoeft te zijn en wanneer je dit het beste kunt doen.


Er zijn verschillende momenten waarop je gras kunt zaaien.

Het ontkiemt wanneer de temperatuur boven de graden stijgt. Heb je te maken met een zachte winter? Ook dan kun je gras zien ontkiemen. Zaai bij voorkeur op een windstille dag, zodat het graszaad niet per ongeluk wegwaait.


Daarnaast moet de grond waar je gras hebt gezaaid altijd vochtig zijn. Een gazon zaaien is geen moeilijk klusje, maar om een perfecte grasmat te maken, moet je wel rekening houden met enkele aandachtspuntjes. We leggen je stapsgewijs uit hoe je het beste een gazon kunt zaaien en hoe je het gras vervolgens moet onderhouden. Inharken gebeurt ook in beide richtingen om het zaad regelmatig te verdelen.


Hoe meer vierkante meter gras je wilt aanleggen hoe duurder het wordt om voor graszoden te kiezen. Graszaad is nu eenmaal veel goedkoper. Wat is het beste moment om graszaad te zaaien in je tuin? Zelf gras zaaien kan in het voor- óf in het najaar. Het najaar heeft de voorkeur omdat onkruid dan over het algemeen minder hard mee kan groeien.


Voordat je het gras gaat zaaien is het verstandig het weerbericht in de gaten te houden, zaaien voor een aantal regenachtige dagen is het meest ideaal. Eerst thuis bewonderen, achteraf betalen! De periode voor gras zaaien is afhankelijk van de temperatuur en het vocht in de bodem. Je kunt het hele jaar gras zaaien , maar bij voorkeur wanneer het niet koud en vochtig is. De temperatuur van de bodem moet minimaal graden zijn.


In de andere maanden is de grond te warm of te koud waardoor het niet ontkiemt of langzamer groeit. Door deze combinatie kan het gras goed tegen een stootje, zonder dat het kale plekken zal vertonen. Voor de sportliefhebbers zijn er ook nog graszaden die speciaal bedoeld zijn voor een sportgazon. Dit zijn zaden van stevige grassoorten, die nog beter bestand zijn tegen menselijk gebruik. Het voordeel van gras zaaien in het voorjaar is dat je sneller resultaat hebt.


Wel kan het jonge gras verstikt worden omdat ook onkruid dan welig tiert. In de nazomer is de kans dat het onkruid woekert kleiner dan in april en mei. Ik heb dit jaar voor het eerst weer eens een klein grasveldje in mijn tuintje.


Weet alleen niet meer tot wanneer ik het gras nog kan maaien voor de winter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.