maandag 20 mei 2019

Muizen houden

Specialistisch advies nodig? Bekijk ons grote assortiment computermuizen van vele merken. Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Heb je een wilde muis gevonden?


Als je muizen wilt gaan houden , moet je goed bedenken wat je wilt: Je moet bedenken of je één of meerdere muizen wilt aanschaffen.

Als je één muis koopt moet je wel voldoende klim attributen in de kooi plaatsen en hem voldoende aandacht geven. Bedenk echter wel dat maar één muis heel zielig is. Spek en kaas stinken snel, dus die zou ik niet als lokkertje gebruiken, voor je eigen gemak. Een diervriendelijke val met pindakaas werkt heel goed. Als je weet waar de muis altijd zit, probeer hem te betrappen en leg v. Als ze `s nachts actief worden dan kunnen ze via die openingen ook over je plafond lopen en jou wakker houden.


Vervelend van muizen in je spouwmuur is dat je er niet bij kunt komen.

Veel van deze producten bevatten natuurlijke ingrediënten als pepermunt, waarvan bekend is dat muizen er niet van houden. Andere dingen die muizen eten. Zoals zojuist vermeld houden muizen van zoet voedsel en maakt het ze over het algemeen niet zoveel uit wat ze eten.


Onderzoek heeft uitgewezen dat ze erg veel van pindakaas houden. Mensen die muizen als huisdier houden , hebben tevens gemeld dat de muizen veel van onbijtgranen, chocolade en biscuitjes houden. Maar muizen leven zo dicht bij de mensen dat ik me dat niet kan voorstellen dat je muizen kunt bestrijden met geuren. Een tijdje geleden hebben we met een klant geprobeerd de muizen te verjagen met een H. De muizen zijn wel enige tijd weggebleven maar kwamen uiteindelijk toch wel weer terug.


Het is wel nodig meer dan één muis te houden , want het zijn groepsdieren. Daarmee geeft u zowel de muizen als uzelf een leuke bezigheid! Kooi- en kantelvallen vangen de muis leven zodat je die buiten vrij kunt laten. Zorg ervoor dat er in huis niets eetbaars te vinden is voor de muizen behalve in de muizenvallen. En als je muizen hebt, hoe kom je (op een diervriendelijke manier) van ze af?


Radar spreekt hierover met Marlon Mintjes, communicatieadviseur bij Milieu Centraal. Je kunt merken dat je muizen in huis hebt als je keutels vindt of als voedsel is aangevreten. Soms hoor je ze ook lopen.

Last van muizen in huis kan ervoor zorgen dat het wonen in een heerlijk huis een ware hel wordt. Ja, zelfs in de kleinste ruimtes, waarvan je in eerste instantie denkt dat ze te klein zullen zijn, kunnen ze zich verstoppen. Als dierenliefhebber kun je het waarschijnlijk niet over je hart verkrijgen om de muizen echt te doden. Koop daarom een inloopval en leg de juiste lokaas in het doosje.


Muizen vangen zonder te doden. De val wordt dan geactiveerd zodra de muis erin loopt. Het beste kun je meerdere middelen gebruiken om muizen weg te houden en te verjagen. Dus gebruik een beetje pepermuntolie en plaats daarnaast ook een diervriendelijke muizenvanger.


Zo is de kans het grootst dat je muizen kunt vangen en op afstand kunt houden zonder gif te gebruiken. De kooien en bakken voor muizen die in de dierenwinkel te koop zijn, zijn goed. Vooral kooien met verschillende verdiepingen zijn aan te raden, omdat op die manier heel veel ruimte voor het dier wordt gecreëerd terwijl er weinig ruimte van de woonkamer wordt ingenomen. Maak daarom kiertjes en spleten dicht, bekleed ventilatiekanalen met fijnmazig staalgaas en houd vloeren van kamers en (inloop)kasten vrij van stapels met spullen.


Ga je een kat (poes of kater) aanschaffen gebruik dan geen muizenvergifkorrels meer en ook geen valletjes. Dingen op de grond zijn een heerlijke schuil- of nest-plaats voor muizen. Of de muis (of muizen ) weg is weet ik niet. Daarnaast houden muizen van knagen, het komt dan ook geregeld voor dat muizen snoeren beginnen stuk te knagen. Waardoor bijvoorbeeld de tv het niet meer doet.


Genoeg argumenten dus om dit muisje te bestrijden. Natuurlijke vijanden De huismus heeft verschillende natuurlijke vijanden, deze vijanden zijn vooral buitenshuis te vinden. Men dient bij het gevangen houden van de huismuis wel rekening te houden dat de wilde huismuis in gevangenschap meestal niet lang overleeft. Er zijn wel gevallen bekend waarin heel jonge muisjes tot huisdier kunnen worden opgevoed.


Ook dient men te voorkomen dat de muis het idee heeft te kunnen ontsnappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.