maandag 20 mei 2019

Buxus bruine vlekken

Een bruine buxus kan meerdere oorzaken hebben. Ontdek waar jij last van hebt. De buxusmot is een veelvoorkomende oorzaak van een bruine buxus. Is je buxus dood of beschadigd?


Hét online tuincentrum met meer dan 20.

Door er flink wat bloem uit te snoeien , is de kans groot dat de buxus weer gaat groeien. Buxus van alle merken op beslist. Hallo, Messchien kan iemand mij helpen.


Ik heb verschillende grote buxusplanten in snoeivorm die allemaal in pot staan. En dat ze tot meter hoog kunnen groeien? Er zit veel meer achter een buxus dan je denkt.


Zwarte vlekken bladeren buxus.

Online planten kopen bij ATuin met: Gratis levering in België, jaar groeigarantie, kortingen tot. Den buxus die last heeft van de buxusschimmel Volutella buxi krijgt bruine blaadjes die daarna erg bleek verkleuren. Later vallen de blaadjes uit en wordt jouw buxus steeds kaler. Wanneer een buxus getroffen wordt door de schimmel Cylindrocladium buxicola, verschijnen er donkere vlekken op de blaadjes.


Iedereen heeft wel eens een buxus bol gezien, bij een voordeur, of bij de ingang van een bedrijf, geplant in een mooie pot of bak. Het kan zijn dat er in het voorjaar een mulch- of schorslaag aangebracht is. Ook de combinatie van champignonmest op zoutere gronden, bijvoorbeeld in kustgebieden, kan een dergelijk effect opleveren. Door regen of door dauw blijven ze langer nat en de schimmels grijpen hun kans.


Een zonnige standplaats met wind kan problemen voorkomen. Er zitten wat bruine vlekken in de buxus. Is er nu sprake van buxusschimmel of sterven bladeren vanwege de droogte? Maar de grond is ook droog.


Heeft de buxus in de tuin nu wel of geen last van buxusschimmel? Door alleen naar de symptomen te kijken is de schimmel ooit lastig te herkennen. Heeft uw buxus bruine bladeren, zorgen voor voldoende water en een geschikte locatie.

Ook schimmelziekten kan de oorzaak zijn. De buxus planten kunnen te maken krijgen met twee soorten buxus schimmel, Cylindrocladium en Volutella. Beide schimmels veroorzaken de buxus ziekte en dit is dus slecht voor de buxushaag in uw tuin. De schimmels Cylindrocladium en Volutella zorgen voor bruine bladeren, zwarte takken en soms zelfs tot het helemaal afsterven van de struik. De plaag’ uit zich in bruine tot zwarte vlekken op bladeren en stengels van uw aardappelplanten.


Aangezien tomaten familie zijn van de aardappel is ook deze plant gevoelig voor deze ziekte. Geef de buxus rondom ruimte, zodat zon en wind de kans krijgt de plant te drogen na een regenbui. Snoei aangetaste takken weg, ontsmet de snoeischaar om besmettting te voorkomen.


Lees meer bij buxus snoeien. Bespuit buxus na het snoeien met een bestrijdingsmiddel. Later bevordert deze mengeling een compacte groei en frisgroene blaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.